Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kruidcake over de top taart

Kruidcake over de top taart

Dit recept is van: Danna

  1. Kruidcake over de top taart
Item 1 of 1
Kruidcake over de top taart
info
Benodigdheden
Stappen

Is het cake? Is het taart? Het is kruidcake over de top taart!

30 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
15Porties
ChocoladeNotenThema receptenKruidcakeTaartVaderdag

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    75 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Koopmans Kruidcake
    1 pak(ken)
    Koopmans Kruidcake
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    100 ml
    Water
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)

 

  • Suiker (kristalsuiker)
    1.5 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Dr. Oetker Glazuur Wit
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Wit
  •  
    1 Zakje(s)
    Nougatine
  •  
    1 handje(s)
    Snoepjes, koekjes en chocolade (naar keuze)

Keukenspullen

  •  
    Springvorm Ø 18 - 20cm (hoog of verhoogd)
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  •  
    Schaaltje (met heet water)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).

Vet de taartvorm in met wat bakspay (of boter) en bestuif de bodem en de randen met wat bloem. Is de rand van je taartvorm naar verwachting te laag, knip dan een brede strook uit het bakpapier en plak deze aan de binnenzijde van de springvorm zodat de rand hoger wordt.

Je kunt de taart bij een te lage vorm ook in twee gelijke lagen bakken.

2. Bak je taart

Klop de boter (75 g) met de mixer zacht en romig in een beslagkom.

Voeg de Koopmans Oud-Hollandse Kruidcake mix (1 pak), water (100 ml) en de eieren (3 stuks) in 1 keer toe en roer het geheel op de laagste stand 1 minuut glad en daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag.

Doe het beslag in de taartvorm en bak in ongeveer 60 minuten gaar.

3. Over de top decoratie

Laat de kruidcake taart eerst helemaal afkoelen. Klop in de tussentijd de slagroom (250 ml) met wat suiker (1-2 el) stijf.

Snijdt de taart in 3 lagen en smeer tussen elke laag slagroom. Smeer de zijkant van de taart helemaal rondom in met slagroom en bedek met de Dr. Oetker Nougatine (1 zakje) of decoratienootjes.

Verwarm het Dr. Oetker glazuur wit (1 zakje) in een schaaltje met heet water. Kneed het zakje na ongeveer 10 minuten goed door en giet deze over de bovenkant van de taart, zorg dat deze over de rand druipt.

Versier de taart naar hartenlust met de snoepjes, koekjes en chocolade (1 handje). Niet te lang wachten want dan is het glazuur hard en blijven je decoraties niet plakken!

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.