Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).
Vet de taartvorm in met wat bakspay (of boter) en bestuif de bodem en de randen met wat bloem. Is de rand van je taartvorm naar verwachting te laag, knip dan een brede strook uit het bakpapier en plak deze aan de binnenzijde van de springvorm zodat de rand hoger wordt.
Je kunt de taart bij een te lage vorm ook in twee gelijke lagen bakken.
Klop de boter (75 g) met de mixer zacht en romig in een beslagkom.
Voeg de Koopmans Oud-Hollandse Kruidcake mix (1 pak), water (100 ml) en de eieren (3 stuks) in 1 keer toe en roer het geheel op de laagste stand 1 minuut glad en daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag.
Doe het beslag in de taartvorm en bak in ongeveer 60 minuten gaar.
Laat de kruidcake taart eerst helemaal afkoelen. Klop in de tussentijd de slagroom (250 ml) met wat suiker (1-2 el) stijf.
Snijdt de taart in 3 lagen en smeer tussen elke laag slagroom. Smeer de zijkant van de taart helemaal rondom in met slagroom en bedek met de Dr. Oetker Nougatine (1 zakje) of decoratienootjes.
Verwarm het Dr. Oetker glazuur wit (1 zakje) in een schaaltje met heet water. Kneed het zakje na ongeveer 10 minuten goed door en giet deze over de bovenkant van de taart, zorg dat deze over de rand druipt.
Versier de taart naar hartenlust met de snoepjes, koekjes en chocolade (1 handje). Niet te lang wachten want dan is het glazuur hard en blijven je decoraties niet plakken!