Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Koolhydraatarme borrelhapjes Kerst

Koolhydraatarme borrelhapjes Kerst

Dit recept is van: Annet

  1. Koolhydraatarm borrelhapje
Item 1 of 1
Koolhydraatarme borrelhapjes Kerst
info
Benodigdheden
Stappen

Wil je deze kerst een heerlijk koolhydraatarm borrelhapje op tafel zetten? Kies jij voor pestobrood, komkommerhapjes of hamburgers? Je kunt ze natuurlijk ook gewoon allemaal proeven!

35 min.Bereidingstijd
Moeilijkheid
8-12Porties
BorrelhapjesHapjesHartige receptenOud & NieuwKerst

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Amandelmeel
    100 g (gram)
    Amandelmeel
  • Boter (zacht)
    35 g (gram)
    Boter (zacht)
  • Zout
    0.25 tl (theelepels)
    Zout
  •  
    100 g (gram)
    Geraspte (belegen) kaas
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Ui
    1 Stuk(s)
    Ui
  • Knoflook
    1 Teentje(s)
    Knoflook
  • Bakpoeder
    1 tl (theelepels)
    Bakpoeder
  • Pesto
    3 el (eetlepels)
    Pesto
  •  
    2 el (eetlepels)
    Pijnboompitjes
  •  
    1 Stuk(s)
    Komkommer

 

  •  
    150 g (gram)
    Gerookte zalm
  • MonChou®
    100 g (gram)
    MonChou®
  • Melk
    1 el (eetlepels)
    Melk
  •  
    3 el (eetlepels)
    Bieslook
  • Peper
    Peper
  •  
    8 Stuk(s)
    Mini hamburger
  • Tomaatje (cherry)
    16 Stuk(s)
    Tomaatje (cherry)
  •  
    1 Pak
    Cheddarkaas
  •  
    1 Stuk(s)
    Augurk
  •  
    1 Krop
    Ijsbergsla

Keukenspullen

  •  
    Bakvorm (vierkant)
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Koekenpan
    Koekenpan
  •  
    Snijplank

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Pestobrood

Verwarm de oven voor op 170 graden. Snijd de knoflook (1 teen) en de ui en bak deze glazig.

Vet de bakvorm in.

Doe de 3 eieren, zachte boter (35 g) en het zout in een kom en meng deze door elkaar. Voeg de ui, knoflook, amandelmeel (100 g), geraspte kaas (100 g), bakpoeder (1 tl), pesto (3 el) en pijnboompitjes (2 el) toe en roer alles door elkaar. (houd wat ui, pijnboompitjes en kaas apart voor de bovenkant.)

Doe het beslag in de bakvorm. Bestrooi het beslag met de apart gehouden kaas en ui.

Bak het pestobrood af in ongeveer 25-30 minuten.

2. Komkommerhapjes

Snijd met een kaasschaaf of een mandoline lange linten van de komkommer.

Snijd de zalm (150 g) in kleine snippers.

Roer de MonChou (100 g) los in een kom. Voeg de zalmsnippers, bieslook (3 el), zout en peper toe. Voeg evt. 1 eetlepel melk toe als de spread te dik is.

Deel de linten in tweeën. Bestrijk de linten met de spread en rol deze op. Zet ze vast met een satéprikker.

3. Hamburgers

Snijd de sla, augurk en cheddarkaas ongeveer net zo groot als de hamburger.

Bak de 8 hambrugers gaar. Prik de tomaat, kaas, cheddar, augurk, hamburger en weer een tomaat op een satéprikker.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.