Wil je deze kerst een heerlijk koolhydraatarm borrelhapje op tafel zetten? Kies jij voor pestobrood, komkommerhapjes of hamburgers? Je kunt ze natuurlijk ook gewoon allemaal proeven!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor op 170 graden. Snijd de knoflook (1 teen) en de ui en bak deze glazig.
Vet de bakvorm in.
Doe de 3 eieren, zachte boter (35 g) en het zout in een kom en meng deze door elkaar. Voeg de ui, knoflook, amandelmeel (100 g), geraspte kaas (100 g), bakpoeder (1 tl), pesto (3 el) en pijnboompitjes (2 el) toe en roer alles door elkaar. (houd wat ui, pijnboompitjes en kaas apart voor de bovenkant.)
Doe het beslag in de bakvorm. Bestrooi het beslag met de apart gehouden kaas en ui.
Bak het pestobrood af in ongeveer 25-30 minuten.
Snijd met een kaasschaaf of een mandoline lange linten van de komkommer.
Snijd de zalm (150 g) in kleine snippers.
Roer de MonChou (100 g) los in een kom. Voeg de zalmsnippers, bieslook (3 el), zout en peper toe. Voeg evt. 1 eetlepel melk toe als de spread te dik is.
Deel de linten in tweeën. Bestrijk de linten met de spread en rol deze op. Zet ze vast met een satéprikker.
Snijd de sla, augurk en cheddarkaas ongeveer net zo groot als de hamburger.
Bak de 8 hambrugers gaar. Prik de tomaat, kaas, cheddar, augurk, hamburger en weer een tomaat op een satéprikker.