Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kokosmakronen met frambozen, chocolade en pistachenootjes

Maak jouw kokosmakronen extra lekker. Voeg frambozen, stukjes chocolade en pistachenootjes toe.

Bereiden

7 min

Baktijd

15 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

12 porties

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Kokosmakronen bakken

  1. Stap 2

    • 2 eieren

    • 1 pak Koopmans Kokosmakronen

    Verwarm de oven voor en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Stap 3

    Mix het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogte stand in 2 minuten tot een glad kokosmakronen beslag.

  3. Stap 4

    • 70 g frambozen

    Prak de frambozen grof met een vork en meng dit kort door het beslag zodat er een gemarmerd effect ontstaat.

  4. Stap 5

    Verdeel het beslag met 2 grote theelepels over de bakplaat in 4 rijen van 3, zodat er 12 gelijke porties op de bakplaat liggen.Bak de kokosmakronen in de voorverwarmde oven in 15 - 20 minuten gaar en goudbruin.

  5. Stap 6

    • 1 handje pistachenoten (gehakt)

    • 100 g pure chocolade (gesmolten)

    Doop de van de frambozen-kokosmakronen in de gesmolten pure chocolade en pistachenootjes.

    Witte chocolade

    Het is ook heel lekker om de kokosmakronen in de witte chocolade te dippen. Vervang de pure chocolade door witte chocolade. Let wel op dat je witte chocolade van goede kwaliteit of smelt chocolade koopt.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.