Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Kokosmakronen met chocolade

Kokosmakronen met chocolade

Dit recept is van: Karmannie

  1. Kokosmakronen met chocolade
Item 1 of 1
Kokosmakronen met chocolade
info
Benodigdheden
Stappen
Deze zijn vers het lekkerst. Zo makkelijk te maken, dus je wilt niet anders meer!
20 min.Bereidingstijd
20 min.Bak- of opstijftijd
Tips & Tricks
als ze net uit de oven komen, zijn ze nog erg zacht. bij het afkoelen wordt de buitenkant krokant. mmm
Thema receptenBrunchHigh teaZoete receptenKoekjes

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 200 gr kokos
  • 200 gr suiker
  • 4 eieren: alleen eiwit
  • Dr. Oetker smeltchocolade

Keukenspullen

  • bakpapier
  • mixer
  • beslagkom
  • pannetje

Stappen

Stap: 1

scheidt de eieren en doe het eiwit samen met de kokos + suiker in de beslagkom. het eigeel wordt niet gebruikt. mix alles met de laagste stand door elkaar

Stap: 2

doe het mengsel in een pannetje en verhit al roerend 3 min. op middelhoog vuur. het mengsel mag niet bruin worden

Stap: 3

schep met 2 eetlepels 16 bergjes van het kokosmengsel op een bakpapiertje. Handig als die al op een bakplaat ligt!

Stap: 4

bak de kokosmakronen 15-20 min in de oven op 175°C

Stap: 5

als de kokosmakronen aan het afkoelen zijn, kun je de smeltchocolade smelten.

Stap: 6

dip de kokosmakronen in de chocolade en decoreer met een lepel de bovenkant van de kokosmakronen met streepjes chocolade. met een spuitzakje gaat dit wel netter 😊 en strooi er dan discodipjes over!!!

Over dit recept

Karmannie

Dit recept is van Karmannie

hi! ik ben een makkelijke bakker: de basis dummie-proof uit een pakje en afmaken met een persoonlijke finishing touch. het liefst met discodip 😊

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.