Vrienden op de koffie? Verras iedereen met deze koffiecakejes met witte chocolade en karamelcrème! Dat is eens iets anders dan een koffiekoekje.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C).
Zet 12 papieren cupcakevormpjes (liefst hoge) in een muffinblik.
Klop met een mixer de boter (200 g) zacht en romig.
Voeg de suiker (200 g) toe en meng het geheel tot een gladde massa.
Voeg 1 voor 1 de 4 eieren toe en klop het geheel gedurende 5 minuten op de hoogste stand tot een luchtig cakebeslag.
Voeg Boerencakemeel (200 g) in gedeelten toe en meng tot een glad geheel.
Spatel er oploskoffie (3 el) en de stukjes witte chocolade (100 g) doorheen.
Verdeel het koffiecakebeslag over de vormpjes en bak deze ongeveer 35 minuten gaar en goudbruin. Laat de koffiecakejes helemaal afkoelen.
Karamelliseer de suiker (70 g) in een pan met dikke bodem, als de suiker donkerbruin is voeg je de slagroom (75 g) toe. Kook dit net zolang tot de suiker is opgelost en je een dikke karamelsaus hebt.
Laat deze afkoelen (dat gaat het snelst in een ondiepe schaal in de koelkast).
Kook de melk, slagroom (75 g) en suiker (70 g) in een pannetje.
Meng in een bakje de suiker (15 g), maïzena (20 g) en de eidooier tot een papje.
Schenk een beetje van het hete melkmengsel bij het maïzenapapje en roer goed door.
Schenk het weer bij de kokende melk in de pan en roer goed door tot het mengsel dik is geworden. Laat ook dit goed afkoelen.
Klop de boter (350 g) luchtig en romig en voeg met kleine beetjes tegelijk de crème en de karamelsaus toe.
Doe de karamelcrème in een spuitzak en garneer de koffiecakejes met een flinke toef, garneer met wat koffiepoeder.