Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Koala kokostaart met passievruchtvulling

Koala kokostaart met passievruchtvulling

Dit recept is van: Karin

  1. Koala taart
Item 1 of 1
Koala kokostaart met passievruchtvulling
info
Benodigdheden
Stappen

Deze schattige koala kokostaart is toch te leuk om niet te maken? Heb je zin in een uitdaging op bakgebied of wil jij de keuken induiken voor een bijzondere verjaardagstaart? Dan is deze heerlijke koalataart met passievruchtvulling de perfecte keuze!

120 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
12-16Porties
TaartVerjaardagZoete receptenPassievrucht

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    325 g (gram)
    Bloem
  • Bakpoeder
    2.5 tl (theelepels)
    Bakpoeder
  • Zout
    0.5 tl (theelepels)
    Zout
  • Boter (ongezouten roomboter)
    470 g (gram)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Suiker (kristalsuiker)
    610 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  •  
    3 el (eetlepels)
    Kokosolie
  • Ei (groot)
    4 Stuk(s)
    Ei (groot)

 

  • Kokosmelk (blik of pakje)
    300 ml
    Kokosmelk (blik of pakje)
  • Passievruchten curd (met of zonder pitjes)
    200 g (gram)
    Passievruchten curd (met of zonder pitjes)
  • Eiwit (liefst gepasteuriseerd)
    150 g (gram)
    Eiwit (liefst gepasteuriseerd)
  • Fondant (grijs, roze, zwart, wit)
    Fondant (grijs, roze, zwart, wit)
  •  
    Kleurstof zwart
  • Kleurpoeder roze
    Kleurpoeder roze

Keukenspullen

  • Taartpan of springvorm Ø20 cm
    3 Stuk(s)
    Taartpan of springvorm Ø20 cm
  • Keukenmachine
    Keukenmachine
  • Pan met hittebestendige schaal  (au bain-marie)
    Pan met hittebestendige schaal (au bain-marie)
  • Taartkarton
    Taartkarton
  • Paletmes
    Paletmes
    Bestel dit product online
  • Spuitzak (met verschillende spuitmondjes naar keuze)
    Spuitzak (met verschillende spuitmondjes naar keuze)
  • Satéprikker
    2 Stuk(s)
    Satéprikker
  •  
    Kwastje (poeder)
  •  
    Feesthoedje

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Oren van de koala maken

Maak minimaal een dag van tevoren de oren van de koala zodat deze kunnen uitharden. Steek grote rondjes uit grijs fondant steek iets kleinere rondjes uit roze fondant.

Plak, met behulp van water of eetbare lijm, de roze rondjes op de grijze rondjes.

Steek een satéprikker in elk van de oren zodat je de oren in de taart kunt steken . Laat de oren goed drogen.

2. Kokoscakes bakken

Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht). Spray 3 bakvormen van 20 cm in met bakspray.

Zeef de bloem (325 g), bakpoeder (2.5 tl) en zout (0.5 tl) in een kom en zet opzij.

Doe de boter (170 g), suiker (310 g) en kokosolie (3 el) in een kom en mix dit tot het luchtig en licht van kleur is.

Voeg een voor een de eieren (4 stuks) toe en mix tot alles goed vermengd is. Voeg de helft van de droge ingrediënten toe en mix tot het net is opgenomen.

Voeg langzaam de kokosmelk (300 ml) toe. Voeg de rest van de droge ingrediënten toe en mix tot alles goed vermengd is. Pas op dat je het beslag niet over mixt.

Verdeel het beslag over de 3 bakvormen.

Bak de cakes in ongeveer 25 minuten gaar. Steek een satéprikker in het midden van de cake om te kijken of de cake daadwerkelijk gaar is. Deze moet er schoon uitkomen.

Laat de cakes 5 minuten afkoelen in de bakvormen. Los de cakes dan uit de bakvormen en laat verder afkoelen op een taartrek. Begin pas met vullen en afsmeren van de taart als de cakes helemaal afgekoeld zijn.

3. Passievruchtenvulling bereiden

Doe de eiwitten (150 g) en de suiker (300 g) in een hittebestendige kom en verwarm dit au bain marie tot de suiker volledig is opgelost (50 - 60 graden Celcius).

Mix de verwarmde eiwitten in een keukenmixer tot de eiwitten stijf zijn geworden.

Voeg de (koude) roomboter (300 g) klontje voor klontje toe. Laat het mengsel ongeveer 10 minuten mixen tot het een romige massa wordt.

Neem 300 gram meringue botercrème en mix daar beetje bij beetje de passievruchtencurd (200 g) door.

4. Koala taart opbouwen

Plaats een cake op een taartkarton. Smeer een laagje passievruchten botercrème op de cake.

Plaats de tweede cake op de vulling en herhaal bovenstaande.

Neem 350 gram witte meringue botercrème en doe er een heel klein beetje zwarte kleurstof doorheen zodat het lichtgrijs wordt. Breng met een paletmes de grijze botercrème aan op de zijkanten en bovenkant van de taart en strijk dit glad.

Laat de taart een half uurtje goed koelen zodat het wat opstijft. Breng vervolgens een tweede laag grijze botercrème aan op de taart. Strijk mooi glad met behulp van het paletmes.

Haal de taart uit de koelkast en snijd een stukje van de taart af zodat de taart gekanteld kan worden. Voordat je de taart kantelt smeer je botercrème op het stuk wat de platteonderkant wordt.

Smeer nu de achterkant (wat eerst de onderkant was) in met botercrème en strijk glad met behulp van een paletmes.

Maak van zwart, en een heel klein beetje wit, fondant de ogen, neus en mond van de koala en plak deze op de voorkant van de taart.

Steek de op voorhand gemaakte oren aan de zijkanten in de taart.

Neem de overgebleven witte botercrème en kleur deze in 3 verschillende kleuren. Spuit met verschillende spuitmondjes ‘bloemen’ en toefjes rond de oren van de koala en evt. aan de onderkant van de taart.

Plaats de op voorhand gemaakte bloemetjes en blaadjes van fondant rond de oren en evt. de onderkant van de taart. Plaats een feesthoedje op de taart.

Breng, als de taart goed gekoeld is, met behulp van een kwastje een klein beetje roze poederkleurstof een ’blush’ aan op het gezicht van de koala.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.