Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Knapperige bananenbroodjes met bosbessen

Een heerlijk muffinachtige bananenbroodje met een verrassende crunch en vers fruit. Een traktatie bij een brunch of high tea of lekker tussendoor.

Bereiden

45 min

Baktijd

25 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

16 cakejes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 140°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Plaats in ieder holletje van het muffinbakblik een muffinvormpje.

Bananenbroodjes maken

  1. Stap 3

    • 4 bananen

    Prak de bananen fijn met een vork.

    Rijpe bananen

    Hoe rijper de bananen, hoe smeuïger en zoeter je banenbrood. Gebruik je overrijpe bananen dan wordt het bananenbrood lager. Gebruik geen onrijpe bananen; dan krijg je bananenbrood te weinig smaak.

  2. Stap 4

    • 125 g roomboter

    Klop met de mixer met garden de boter zacht in een beslagkom.

  3. Stap 5

    • 1 pak Koopmans Bananenbrood

    • 4 eieren

    • 100 g bosbessen

    • 100 g granola (kaneel met noten)

    Voeg de geprakte bananen, de eieren en de bakmix aan de boter toe en mix het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een egaal beslag. Spatel ier vervolgens de bosbessen en de granola doorheen.

  4. Stap 6

    • 150 g granola (kaneel met noten)

    Verdeel 2 eetlepels beslag over elk muffinvormpje, verdeel er een laagje granola over zodat de bovenkant helemaal bedekt is.

Bananenbroodjes bakken

  1. Stap 7

    Bak de bananenbroodjes in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin.

  2. Stap 8

    Haal de bananenbroodjes hierna uit de oven en laat goed afkoelen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.