Een heerlijk muffinachtige bananenbroodje met een verrassende crunch en vers fruit. Een traktatie bij een brunch of high tea of lekker tussendoor.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C).
Plaats in ieder holletje van het muffinbakblik een muffinvormpje.
Prak de bananen (4 stuks) fijn met een vork.
Klop met de mixer de boter (125 g) zacht in een beslagkom.
Voeg de geprakte bananen, de eieren (4 stuks) en de bakmix (1 pak Koopmans Bananenbrood) aan de boter toe en mix het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een egaal beslag. Spatel er vervolgens de bosbessen (100 g) en de granola (100 g) doorheen.
Verdeel 2 eetlepels beslag over elk muffinvormpje, verdeel er een laagjes overgebleven granola (150 g) over zodat de bovenkant helemaal bedekt is.
Hoe rijper de bananen, hoe smeuïger en zoeter je banenbrood. Gebruik je overrijpe bananen dan wordt het bananenbrood lager. Gebruik geen onrijpe bananen; dan krijg je bananenbrood te weinig smaak.
Bak de bananenbroodjes in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin.
Haal de bananenbroodjes hierna uit de oven en laat goed afkoelen.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.