Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Knapperige bananenbroodjes met bosbessen

Knapperige bananenbroodjes met bosbessen

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. Knapperige bananenbroodjes
Item 1 of 1
Knapperige bananenbroodjes met bosbessen
info
Benodigdheden
Stappen

Een heerlijk muffinachtige bananenbroodje met een verrassende crunch en vers fruit. Een traktatie bij een brunch of high tea of lekker tussendoor.

45 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
16Porties
BanaanBlauwe bessenBananenbroodBrunchHigh teaThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Banaan
    4 Stuk(s)
    Banaan
  • Boter (ongezouten roomboter)
    125 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Koopmans Bananenbrood
    1 pak(ken)
    Koopmans Bananenbrood
  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei
  • Bosbessen
    100 g
    Bosbessen
  •  
    250 g
    Granola (kaneel met noten)

Keukenspullen

  • Muffin bakvorm
    Muffin bakvorm
  • Muffinvormpjes
    16 Stuk(s)
    Muffinvormpjes
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C).

Plaats in ieder holletje van het muffinbakblik een muffinvormpje.

2. Bananenbroodjes maken

Prak de bananen (4 stuks) fijn met een vork.

Klop met de mixer de boter (125 g) zacht in een beslagkom.

Voeg de geprakte bananen, de eieren (4 stuks) en de bakmix (1 pak Koopmans Bananenbrood) aan de boter toe en mix het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een egaal beslag. Spatel er vervolgens de bosbessen (100 g) en de granola (100 g) doorheen.

Verdeel 2 eetlepels beslag over elk muffinvormpje, verdeel er een laagjes overgebleven granola (150 g) over zodat de bovenkant helemaal bedekt is.

Rijpe bananen

Hoe rijper de bananen, hoe smeuïger en zoeter je banenbrood. Gebruik je overrijpe bananen dan wordt het bananenbrood lager. Gebruik geen onrijpe bananen; dan krijg je bananenbrood te weinig smaak.

3. Bananenbroodjes bakken

Bak de bananenbroodjes in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin.

Haal de bananenbroodjes hierna uit de oven en laat goed afkoelen.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.