Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kleintje kwarktaart met frambozen en lemon curd

Of je de lemon curd zelf maakt of koopt een kant-en-klaar potje in de supermarkt, een ding is zeker:  dit kwarktaartje is super lekker.

Bereiden

20 min

Opstijftijd

150 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

6 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.

kwarktaart

  1. Stap 2

    • 20 g boter

    • 1 pak Dr. Oetker Kleintje Kwarktaart

    Smelt de boter in een steelpan, neem de pan van het vuur en roer de inhoud van het zakje bodemmix door de gesmolten boter.

  2. Stap 3

    • 350 g kwark

    • 125 ml water

    Bedek de bodem van de bakvorm gelijkmatig met de bodemmix en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Meng 125 ml water en de kwark in een kom en mix met een mixer met garden op de laagste stand tot een glad mengsel. Gebruik voor het beste resultaat kwark direct uit de koelkast.

  3. Stap 4

    • 100 g frambozen

    Voeg de taartmix toe en klop dit alles met een mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige massa. Spatel de frambozen voorzichtig door het kwarkmengsel en schenk het over de bodem. Bewaar de kwarktaart in de koelkast.

Lemon curd

  1. Stap 5

    • 2 citroenen

    Boen en rasp de schillen van de citroenen en pers het sap. Breng een pan met water aan de kook en plaats een vuurvaste kom op de pan.

  2. Stap 6

    • 200 g boter (ongezouten)

    • 4 eieren

    • 200 g kristalsuiker (fijn)

    Voeg de boter, de suiker, de citroensap en de -rasp aan de kom toe en roer tot de boter gesmolten is. Klop ondertussen de eieren in een aparte kom los. Voeg de eieren aan het botermengsel toe en verwarm al roerende mee tot de gewenste dikte van de lemon curd bereikt is. Laat de lemon curd afkoelen.

  3. Stap 7

    Haal de taart uit de koelkast en schenk de afgekoelde lemon curd over het kwarkmengsel. Laat de kwarktaart minstens 2,5 uur opstijven in de koelkast.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.