Voor iedereen een eigen appeltaartje! Als extraatje is de appeltaart ook gevuld met stukjes chocolade.
Handig, de appeltaartjes kun je ook invriezen. Verpak ze, na het afkoelen, luchtdicht in een afgesloten plastic zak of bak. Je kunt de appeltaartjes ongeveer drie maanden bewaren in de vriezer.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 165°C).
Vet het muffinblik goed in. Knip strookjes bakpapier van ongeveer 2 cm breed en 10-15 cm lang. Leg deze op de bodems, zo kun je straks makkelijk de taartjes eruit tillen.
Klop het ei los in een kommetje. Roer de boter (175 g) zacht in een beslagkom. Voeg dan de appeltaartmix (1 pak) en 2/3 van het losgeklopte ei toe. Mix dit zodat alles goed is gemengd. Kneed er daarna met de hand een mooi samenhangend appeltaartdeeg van.
Verdeel het appeltaartdeeg in 14 stukjes. Gebruik 12 stukjes appeltaart deeg om het muffinblik mee te bekleden. Bewaar de twee andere stukjes voor het bloemetje bovenop.
Schil de appels (2 stuks) en snijd ze in kleine blokjes. Meng de inhoud van het zakje chocolate chips, de suiker (50 g) en de cacao (2 tl) erdoor.
Vul de vormpjes met het appel-chocolademengsel en druk dit aan.
Rol de rest van het appeltaartdeeg dun uit, en steek hier 12 bloemetjes uit. Leg deze op de appeltaartjes.
Bestrijk ze met een beetje ei en bak de kleine appeltaartjes in 40 minuten gaar en goudbruin.
Laat ze iets afkoelen voor je ze serveert. De kleine appeltaartjes zijn zowel warm en koud lekker.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.