Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Klein Kwarktaartje Aardbei met swirl

Ook met een klein kwarktaartje kun je geweldig mooie sier maken. Kijk eens naar dit recept voor klein kwarktaartje met een vrolijke rand en een heerlijke swirl van aardbeiensaus.

Bereiden

30 min

Opstijftijd

150 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

8 taartpunten

Voorbereiden

 1. Stap 1

  Vouw de bakvorm volgens de instructies op de bakvorm en zet deze op een plat bord.

 2. Stap 2

  • 500 g aardbeien

  • 1 el suiker

  Maak alle aardbeien schoon en snijd in de lengte doormidden. Doe de helft (250 g ) van de aardbeien samen met 1 eetlepel suiker in een kom, maal glad met een staafmixer zodat er een aardbeiensaus ontstaat. Zet de saus en de overige aardbeien opzij.

Bereiding van de bodem

 1. Stap 3

  • 35 g margarine (of boter)

  • 1 pak Dr. Oetker Klein Kwarktaartje Aardbei

  Smelt de boter in een steelpannetje, neem van het vuur en roer de inhoud van het zakje door de bodemmix, zodat er een kruimeldeeg voor de kruimelbodem ontstaat.

 2. Stap 4

  Bedek de bodem van de bakvorm gelijkmatig met de kruimelbodem en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Plaats halve aardbeien tegen de rand van de bakvorm, met de binnenkant naar buiten toe en druk iets aan.

Aardbeienkwarktaartje maken

 1. Stap 5

  • 125 ml water

  • 250 ml slagroom

  Doe het water en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand tot een glad mengsel. Voeg de taartmix toe en mix op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige massa.

 2. Stap 6

  Spatel de helft van de resterende (halve) aardbeien erdoor. Schenk voorzichtig in de bakvorm zodat de aardbeien bij de rand overeind blijven staan. Strijk glad, verdeel met een theelepel dotjes aardbeiensaus over de taart en maak met behulp van een houten prikker een mooie swirl.

 3. Stap 7

  Laat ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast. Snijd na het opstijven van de taart met behulp van een mes de taart los van de rand. Hierna kun je de bakvorm eenvoudig verwijderen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.