Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Klein Kwarktaartje Aardbei met swirl

Klein Kwarktaartje Aardbei met swirl

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. Klein kwarktaartje aardbei met swirl
Item 1 of 1
Klein Kwarktaartje Aardbei met swirl
info
Benodigdheden
Stappen

Ook met een klein kwarktaartje kun je geweldig mooie sier maken. Kijk eens naar dit recept voor een klein kwarktaartje met een vrolijke rand en een heerlijke swirl van aardbeiensaus!

30 min.Bereidingstijd
150 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
8Porties
AardbeiKwarktaartTaart

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Kwarktaart Aardbeismaak
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Kwarktaart Aardbeismaak
  • Margarine
    60 g
    Margarine
  • Magere kwark
    500 g
    Magere kwark
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)

 

  • Water
    300 ml
    Water
  • Aardbeien
    500 g
    Aardbeien
  • Suiker (kristalsuiker)
    1 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)

Keukenspullen

  • Bord
    Bord
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  •  
    Staafmixer
  • Satéprikker
    Satéprikker
  • Eetlepel
    Eetlepel
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Taartbodem bereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Plaats halve aardbeien tegen de rand van de bakvorm, met de binnenkant naar buiten toe en druk iets aan. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

2. Aardbeiensaus bereiden

Maak alle aardbeien (500 g) schoon en snijd in de lengte doormidden. Doe de helft (250 g) van de aardbeien samen met de suiker (1 el) in een kom, maal glad met een staafmixer zodat er een aardbeiensaus ontstaat. Zet de saus en de overige aardbeien opzij.

3. Aardbeienkwarktaartje maken

Doe het water (300 ml op kamertemperatuur) en de taartmix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.

Voeg de kwark (500 g) en de ongeklopte slagroom (250 ml) toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.

Schenk het taartmengsel over de bodem en spatel de helft van de resterende (halve) aardbeien erdoor. Schenk voorzichtig in de bakvorm zodat de aardbeien bij de rand overeind blijven staan. Strijk glad, verdeel met een theelepel dotjes aardbeiensaus over de taart en maak met behulp van een houten prikker een mooie swirl.

Laat ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast. Snijd na het opstijven van de taart met behulp van een mes de taart los van de rand. Hierna kun je de bakvorm eenvoudig verwijderen.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.