🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Klein Kwarktaartje Aardbei met swirl

Klein Kwarktaartje Aardbei met swirl

Dit recept is van: Bakken.nl

Klein kwarktaartje aardbei met swirl
Klein Kwarktaartje Aardbei met swirl
Info Benodigdheden Stappen

Ook met een klein kwarktaartje kun je geweldig mooie sier maken. Kijk eens naar dit recept voor een klein kwarktaartje met een vrolijke rand en een heerlijke swirl van aardbeiensaus!

30 min. Bereidingstijd
150 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
8 Porties
Aardbei Kwarktaart Taart

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Kwarktaart Aardbeismaak
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Kwarktaart Aardbeismaak
  • Margarine
    60 g
    Margarine
  • Magere kwark
    500 g
    Magere kwark
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)

 

  • Water
    300 ml
    Water
  • Aardbeien
    500 g
    Aardbeien
  • Suiker (kristalsuiker)
    1 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)

Keukenspullen

  • Bord
    Bord
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  •  
    Staafmixer
  • Satéprikker
    Satéprikker
  • Eetlepel
    Eetlepel
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online

Stappen

1. Taartbodem bereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Plaats halve aardbeien tegen de rand van de bakvorm, met de binnenkant naar buiten toe en druk iets aan. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

2. Aardbeiensaus bereiden

Maak alle aardbeien (500 g) schoon en snijd in de lengte doormidden. Doe de helft (250 g) van de aardbeien samen met de suiker (1 el) in een kom, maal glad met een staafmixer zodat er een aardbeiensaus ontstaat. Zet de saus en de overige aardbeien opzij.

3. Aardbeienkwarktaartje maken

Doe het water (300 ml op kamertemperatuur) en de taartmix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.

Voeg de kwark (500 g) en de ongeklopte slagroom (250 ml) toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.

Schenk het taartmengsel over de bodem en spatel de helft van de resterende (halve) aardbeien erdoor. Schenk voorzichtig in de bakvorm zodat de aardbeien bij de rand overeind blijven staan. Strijk glad, verdeel met een theelepel dotjes aardbeiensaus over de taart en maak met behulp van een houten prikker een mooie swirl.

Laat ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast. Snijd na het opstijven van de taart met behulp van een mes de taart los van de rand. Hierna kun je de bakvorm eenvoudig verwijderen.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.