🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.
Neem de bijgeleverde bakvorm uit Dr. Oetker Klein Kwarktaartje Aardbei (1 pak), vouw het volgens de instructies en zet deze op een plat bord.
Maak alle aardbeien (500 g) schoon en snijd in de lengte doormidden. Doe de helft (250 g) van de aardbeien samen met de suiker (1 el) in een kom, maal glad met een staafmixer zodat er een aardbeiensaus ontstaat. Zet de saus en de overige aardbeien opzij.
Smelt de margarine of boter (35 g) in een steelpannetje, neem van het vuur en roer de inhoud door het zakje bodemmix, zodat er een kruimeldeeg voor de kruimelbodem ontstaat.
Bedek de bodem van de bakvorm gelijkmatig met de kruimelbodem en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Plaats halve aardbeien tegen de rand van de bakvorm, met de binnenkant naar buiten toe en druk iets aan.
Doe het water (125 ml), de slagroom (250 ml) en de magere kwark (250 g) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand tot een glad mengsel. Voeg de taartmix toe en mix op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige massa.
Spatel de helft van de resterende (halve) aardbeien erdoor. Schenk voorzichtig in de bakvorm zodat de aardbeien bij de rand overeind blijven staan. Strijk glad, verdeel met een theelepel dotjes aardbeiensaus over de taart en maak met behulp van een houten prikker een mooie swirl.
Laat ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast. Snijd na het opstijven van de taart met behulp van een mes de taart los van de rand. Hierna kun je de bakvorm eenvoudig verwijderen.