Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Klassieke tiramisu

Klassieke tiramisu

Dit recept is van: Annet

  1. Tiramisu recept
Item 1 of 1
Klassieke tiramisu
info
Benodigdheden
Stappen

Zelf tiramisu maken is niet zo ingewikkeld als je misschien zou denken. Je hebt alleen een goede mixer, ingrediënten en een beetje geduld nodig. Bella Italia!

25 min.Bereidingstijd
180 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
8Porties
DessertsZoete receptenKoffie

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Eidooier
    4 Stuk(s)
    Eidooier
  • Poedersuiker
    100 g (gram)
    Poedersuiker
  • Amaretto (amandellikeur)
    3 el (eetlepels)
    Amaretto (amandellikeur)
  • Mascarpone
    500 g (gram)
    Mascarpone

 

  • Lange vingers
    1.5 Pak
    Lange vingers
  • Sterke koffie of espresso
    250 ml
    Sterke koffie of espresso
  • Cacaopoeder
    2 el (eetlepels)
    Cacaopoeder

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Garde of spatel
    Garde of spatel
  •  
    Vierkante of ronde schaal
  • Zeefje
    Zeefje

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Mascarponemengsel bereiden

Klop de eierdooiers (4 stuks) met de poedersuiker (100 g) en de amaretto (3 el) schuimig, dit duurt ongeveer 10 minuten.

Schep voorzichtig (!) lepel voor lepel de mascarpone (500 g) door het eiermengsel. Gebruik hiervoor een spatel of garde. Het kan even duren voordat alle klontjes uit het mengsel zijn.

2. Tiramisu opbouwen

Bekleed de bodem van de schaal met een derde van de lange vingers en bestrijk ze met tussenpozen met de afgekoelde koffie, tot ze voldoende koffie hebben opgenomen. Zorg dat de lange vingers niet te slap worden.

Bestrijk de laag lange vingers met 1/3 van het mascarponemengsel en leg daarop nogmaals een laag lange vingers. Bestrijk met koffie. Herhaal deze stap hierna nog een keer.

Verdeel het restant van het mascarponemengsel over de derde laag lange vingers en zeef de cacao (2 el) hierover.

Zet de tiramisu minstens 3 in de koelkast.

Liever geen alcohol?

Dat kan natuurlijk ook! Laat dan de amaretto gewoon weg.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.