Zelf tiramisu maken is niet zo ingewikkeld als je misschien zou denken. Je hebt alleen een goede mixer, ingrediënten en een beetje geduld nodig. Bella Italia!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Klop de eierdooiers (4 stuks) met de poedersuiker (100 g) en de amaretto (3 el) schuimig, dit duurt ongeveer 10 minuten.
Schep voorzichtig (!) lepel voor lepel de mascarpone (500 g) door het eiermengsel. Gebruik hiervoor een spatel of garde. Het kan even duren voordat alle klontjes uit het mengsel zijn.
Bekleed de bodem van de schaal met een derde van de lange vingers en bestrijk ze met tussenpozen met de afgekoelde koffie, tot ze voldoende koffie hebben opgenomen. Zorg dat de lange vingers niet te slap worden.
Bestrijk de laag lange vingers met 1/3 van het mascarponemengsel en leg daarop nogmaals een laag lange vingers. Bestrijk met koffie. Herhaal deze stap hierna nog een keer.
Verdeel het restant van het mascarponemengsel over de derde laag lange vingers en zeef de cacao (2 el) hierover.
Zet de tiramisu minstens 3 in de koelkast.
Dat kan natuurlijk ook! Laat dan de amaretto gewoon weg.