BAK & SPAAR SHOP OFFLINE. Ons magazijn gaat verhuizen, daarom kun je even niet bestellen. 7 juli zijn we weer open!

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Zomer
      • Brunch
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Verjaardag
      • Regenboog
      • Geboorte
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Zomer Brunch
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Verjaardag Regenboog Geboorte Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Klassieke tiramisu

Klassieke tiramisu

Dit recept is van: Annet

Tiramisu recept
Klassieke tiramisu
Info Benodigdheden Stappen

Zelf tiramisu maken is niet zo ingewikkeld als je misschien zou denken. Je hebt alleen een goede mixer, ingrediënten en een beetje geduld nodig. Bella Italia!

25 min. Bereidingstijd
180 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
8 Porties
Desserts Zoete recepten Koffie

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Eidooier
    4 stuk(s)
    Eidooier
  • Poedersuiker
    100 g (gram)
    Poedersuiker
  • Amaretto (amandellikeur)
    3 el (eetlepels)
    Amaretto (amandellikeur)
  • Mascarpone
    500 g (gram)
    Mascarpone

 

  • Lange vingers
    1.5 Pak
    Lange vingers
  • Sterke koffie of espresso
    250 ml
    Sterke koffie of espresso
  • Cacaopoeder
    2 el (eetlepels)
    Cacaopoeder

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Garde of spatel
    Garde of spatel
  •  
    Vierkante of ronde schaal
  • Zeefje
    Zeefje

Stappen

1. Mascarponemengsel bereiden

Klop de eierdooiers (3 stuks) met de poedersuiker (100 g) en de amaretto (3 el) schuimig, dit duurt ongeveer 10 minuten.

Schep voorzichtig (!) lepel voor lepel de mascarpone (500 g) door het eiermengsel. Gebruik hiervoor een spatel of garde. Het kan even duren voordat alle klontjes uit het mengsel zijn.

2. Tiramisu opbouwen

Bekleed de bodem van de schaal met een derde van de lange vingers en bestrijk ze met tussenpozen met de afgekoelde koffie, tot ze voldoende koffie hebben opgenomen. Zorg dat de lange vingers niet te slap worden.

Bestrijk de laag lange vingers met 1/3 van het mascarponemengsel en leg daarop nogmaals een laag lange vingers. Bestrijk met koffie. Herhaal deze stap hierna nog een keer.

Verdeel het restant van het mascarponemengsel over de derde laag lange vingers en zeef de cacao (2 el) hierover.

Zet de tiramisu minstens 3 in de koelkast.

Liever geen alcohol?

Dat kan natuurlijk ook! Laat dan de amaretto gewoon weg.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.