Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kersttulband brownie met chocolade ganache

Kersttulband brownie met chocolade ganache

Dit recept is van: DeLeuksteTaartenShop.nl

  1. Kersttulband brownie en chocolade ganache
Item 1 of 1
Kersttulband brownie met chocolade ganache
info
Benodigdheden
Stappen

Deze kersttulband maak je heel eenvoudig met browniemix en chocolade ganache. Bak de cake, smelt de ganache en versier vervolgens met toefjes crème en sprinkles. Een feest op tafel!

30 min.Bereidingstijd
50 min.Baktijd
Moeilijkheid
TulbandKerstChocolade

Benodigdheden

Ingrediënten

  • FunCakes Bakmix Cake Brownie
    640 g (gram)
    FunCakes Bakmix Cake Brownie
    Bestel dit product online
  • FunCakes Ganache Dark Choco
    400 g (gram)
    FunCakes Ganache Dark Choco
    Bestel dit product online
  • Rolfondant groen
    80 g (gram)
    Rolfondant groen
  • Suikerparels Medium Rood Glans
    Suikerparels Medium Rood Glans

 

  • Water
    135 ml
    Water
  • Boter (ongezouten roomboter)
    180 g (gram)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online

Keukenspullen

  • Patisse Tulbandvorm Gietaluminium Ø24cm
    Patisse Tulbandvorm Gietaluminium Ø24cm
    Bestel dit product online
  • Taartrooster
    Taartrooster
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Wilton Spuitmondje Open star 1M
    Wilton Spuitmondje Open star 1M
    Bestel dit product online
  • rolstok
    rolstok
  • PME Holly Leaf Plunger Cutter
    PME Holly Leaf Plunger Cutter

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Cake Brownie bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden (heteluchtoven 160 graden). Vet de tulband bakvorm in met bakspray.

Doe de Cake Brownie mix (640 g), eieren (3 stuks), water (135 ml) en boter (80 g) in een mengkom, mix dit op lage snelheid tot een glad beslag en schep dit in de tulband bakvorm.

Bak de Cake Brownie in 45-50 minuten gaar en stort na het bakken op een taartrooster om af te laten koelen. Check eventueel tussendoor met een satéprikker of de Cake Brownie gaar is.

Cake gaar?

Controleer aan het einde van de baktijd of de cake voldoende gaar is. Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Wanneer de prikker er schoon en droog uitkomt is de cake gaar.

2. Chocolade ganache bereiden

Smelt de ganache (ca. 200 g) in een schaaltje in de magnetron en giet dit over de tulband.

Klop de overige ganache (200 g) samen met de zachte ongezouten roomboter (100 g) tot een smeuïg geheel en doe dit in een spuitzak met spuitmondje #1M.

Spuit bovenop de tulband toeven met de opgeklopte ganache en laat dit een half uur in de koelkast opstijven.

3. Chocolade tulband versieren

Kneed ondertussen het groene fondant (80 g) door en rol dit uit tot een dikte van ongeveer 2 mm. Steek hier een aantal hulstblaadjes uit.

Leg de hulstblaadjes op de toefjes ganache en strooi er rode parels overheen.

Over dit recept

DeLeuksteTaartenShop.nl

Dit recept is van DeLeuksteTaartenShop.nl

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.