Voor kerst maak je deze bladerdeeghapjes in de vorm van een ster gevuld met groente, kaas en bijvoorbeeld salami. Eenvoudige en vrolijke hapjes die je serveert tijdens de borrel of een kerstlunch op school.
Wil je meer bakjes maken? Neem dan geen 5 maar 10 blaadjes bladerdeeg. En maak ook eens een kerstboom of kerstklok!
Verder kun je de salami weglaten of juist vervangen door ham of spek.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Snijd de champignons (50 g), prei (50 g), paprika (50 g) en de salami (100 g) fijn in allemaal ongeveer hetzelfde kleine formaat.
Doe de fijngesneden groente en vlees met de slagroom (3 el), geraspte kaas (100 g) en het eiwit (1 stuk, bewaar de eidooier) in een kom en mix het goed door elkaar. Breng op smaak met een klein beetje zout en wat peper.
Haal - eventueel - de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 210°C). Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Zorg dat het bladerdeeg (5 plakjes) zo koud mogelijk is. Dit werkt het meest prettig. Snijd of steek grote sterren uit. Steek of snijd uit de helft van de sterren een kleine ster. Bestrijk de zijkant van de dichte sterren met wat water. Leg de open sterren op deze dichte sterren. Zo ontstaat er een bakje. Leg de bakjes op de bakplaat. Leg het overgebleven deeg op elkaar. Maak er geen bal van! Bestuif het werkblad eventueel. Rol het deeg uit en steek opnieuw sterren en open sterren uit.
Vul de sterrenbakjes met de vulling en bestrijk de zijkanten van de bladerdeeghapjes met de eidooier (1 stuk).
Bak de sterren in het midden van de oven in 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin.