Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kerststerretjes van bladerdeeg

Kerststerretjes van bladerdeeg

Dit recept is van: Annet

  1. Kerstlunch bladerdeeghapjes
Item 1 of 1
Kerststerretjes van bladerdeeg
info
Benodigdheden
Stappen

Voor kerst maak je deze bladerdeeghapjes in de vorm van een ster gevuld met groente, kaas en bijvoorbeeld salami. Eenvoudige en vrolijke hapjes die je serveert tijdens de borrel of een kerstlunch op school.

15 min.Bereidingstijd
15 min.Baktijd
Moeilijkheid
10-12Porties
Maak meer en varieer

Wil je meer bakjes maken? Neem dan geen 5 maar 10 blaadjes bladerdeeg. En maak ook eens een kerstboom of kerstklok!

Verder kun je de salami weglaten of juist vervangen door ham of spek.

BladerdeegKaasBorrelhapjesSalamiPaprikaKerstThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  Champignon
    50 g
    Champignon
  • Prei
    50 g
    Prei
  • Paprika (rood)
    50 g
    Paprika (rood)
  • Salami
    10 plakjes
    Salami
  • Verse slagroom (onbereid)
    3 el (eetlepels)
    Verse slagroom (onbereid)
  •  
    100 g
    Geraspte (belegen) kaas

 

  • Eiwit
    1 null
    Eiwit
  • Peper
    null snufje(s)
    Peper
  • Zout
    null snufje(s)
    Zout
  • Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
    5 plakjes
    Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
  • Eidooier
    1 null
    Eidooier

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  •  
    Snijplank
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Uitsteekvormpje (ster)
    Uitsteekvormpje (ster)
    Bestel dit product online
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Snijd de champignons (50 g), prei (50 g), paprika (50 g) en de salami (100 g) fijn in allemaal ongeveer hetzelfde kleine formaat.

Doe de fijngesneden groente en vlees met de slagroom (3 el), geraspte kaas (100 g) en het eiwit (1 stuk, bewaar de eidooier) in een kom en mix het goed door elkaar. Breng op smaak met een klein beetje zout en wat peper.

2. Maak stervormige bladerdeeghapjes

Haal - eventueel - de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 210°C). Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Zorg dat het bladerdeeg (5 plakjes) zo koud mogelijk is. Dit werkt het meest prettig. Snijd of steek grote sterren uit. Steek of snijd uit de helft van de sterren een kleine ster. Bestrijk de zijkant van de dichte sterren met wat water. Leg de open sterren op deze dichte sterren. Zo ontstaat er een bakje. Leg de bakjes op de bakplaat. Leg het overgebleven deeg op elkaar. Maak er geen bal van! Bestuif het werkblad eventueel. Rol het deeg uit en steek opnieuw sterren en open sterren uit.

3. Bladerdeeghapjes vullen en bakken

Vul de sterrenbakjes met de vulling en bestrijk de zijkanten van de bladerdeeghapjes met de eidooier (1 stuk).

Bak de sterren in het midden van de oven in 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.