Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kerststerretjes van bladerdeeg

Voor Kerst maak je deze bladerdeeghapjes in de vorm van een ster gevuld met groente, kaas en bijvoorbeeld salami. Eenvoudige en vrolijke hapjes die je serveert tijdens de borrel of een kerstlunch op school. Liever een andere vorm of helemaal vegetarisch? Het kan allemaal!

Bereiden

15 min

Baktijd

15 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

10-12 hapjes

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 50 g champignons

    • 50 g prei

    • 50 g paprika (rood)

    • 100 g salami (of ham of spek)

    Snijd alle groente fijn in allemaal ongeveer hetzelfde kleine formaat.

  2. Stap 2

    • 3 el slagroom (ongeklopt)

    • 100 g geraspte kaas (belegen)

    • 1 eiwit

    • Snufje peper

    • Snufje zout

    Doe de fijngesneden vleesjes en groent met de slagroom, geraspte kaas en het eiwit in een kom en mix het goed door elkaar. Breng op smaak met een klein beetje zout en wat peper.

Maak stervormige bladerdeeghapjes

Elektrisch 220°C / Hetelucht 210°C

  1. Stap 3

    Haal - eventueel - de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

  2. Stap 4

    • 5 plakjes Koopmans Bladerdeeg Roomboter

    Zorg dat het deeg zo koud mogelijk is. Dit werkt het meest prettig. Snijd of steek grote sterren uit. Steek of snijd uit de helft van de sterren een kleine ster. Bestrijk de zijkant van de dichte sterren met wat water. Leg de open sterren op deze dichte sterren. Zo ontstaat er een bakje. Leg de bakjes op de bakplaat.

    Wil je meer bakjes maken? Neem dan geen 5 maar 10 blaadjes bladerdeeg. En maak ook eens een kerstboom of kerstklok!

  3. Stap 5

    Leg het overgebleven deeg op elkaar. Maak er geen bal van! Bestuif het werkblad eventueel. Rol het deeg uit en steek opnieuw sterren en open sterren uit.

Kerst bladerdeeghapjes vullen en bakken

  1. Stap 6

    • 1 eidooier

    Vul de sterrenbakjes met de vulling en bestrijk de zijkanten van de bladerdeeghapjes met de eidooier.

  2. Stap 7

    Bak de sterren in het midden van de oven in 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.