Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kerstcake met cranberries en glazuur

Op en top Kerst: een overheerlijke cake met cranberries, glazuur en munt.

Bereiden

20 min

Baktijd

65 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor. Vet de cakevorm in met bakspray of wat boter.

Kerstcake bakken

  1. Stap 2

    • 200 g boter

    • 1 pak Koopmans Boerencake

    • 4 eieren

    Klop de boter met de mixer met garden in een beslagkom zacht en romig. Voeg de cakemix en de eieren toe en mix op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop daarna op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig cakebeslag.

  2. Stap 3

    • 150 g cranberries (gedroogd)

    Spatel de gedroogde cranberries voorzichtig door het cakebeslag.

    cake al gaar?

    Wil je weten of de cake van binnen voldoende gaar is, gebruik dan een sateprikker, Steek deze in het midden van de cake: als hij er schoon en droog uitkomt is je cake goed gaar.

  3. Stap 4

    Schenk het beslag in de cakevorm en bak de kerstcake in de oven in 60 tot 70 minuten gaar en goudbruin.

Kerstcake decoreren

  1. Stap 5

    • Dr. Oetker Glazuur Wit

    • Handje cranberries (vers)

    • 2 takjes munt (vers)

    Kook wat water en plaats het zakje glazuur 10 minuten in het hete water. Haal de muntblaadjes van de takjes. Kneed het zakje glazuur eerst nog even door voordat je deze opent. Giet dan het glazuur over de cake en garneer feestelijk met de cranberries en de muntblaadjes.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.