Iedereen kent wel de heerlijke appelroosjes, maar heb je wel eens hartige bladerdeegroosjes geproefd? Deze bladerdeegroosjes met courgette en parmaham zijn het perfecte hartige hapje voor tijdens de feestdagen. De bladerdeegroosjes maak je in de vorm van een kerstboom wat ervoor zorgt dat ze ook nog eens prachtig zullen shinen op je kersttafel!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (Elektrisch 220°C / Hetelucht 210°C).
Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne plakjes van de courgette (1 stuk).
Snijd of knip het stapeltje plakjes Parmaham (1 pakje) (in de lengte) in drie gelijke delen.
Laat de bladerdeeg (8 plakjes) rustig ontdooien op het aanrecht. Plak twee bladerdeeg vellen aan elkaar en snijd deze, in de lengte, in drie gelijke repen.
Leg de courgetteplakjes en de hamrepen in de lengte van een reep bladerdeeg en rol deze losjes op. Plaats het rolletje in het muffinblik en herhaal tot alle 12 vakjes vol zijn. Let op! Plak het uiteinde van het rolletje niet dicht (zo heeft het bladerdeeg de ruimte om op te zetten tijdens het bakken).
Bak de rolletjes in 20-25 minuten goudbruin.
Serveer de rolletjes in de vorm van een kerstboom en strooi er als evt. Parmezaanse kaas over.