🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Kerst eton mess aardbeienkwarktaart

Kerst eton mess aardbeienkwarktaart

Dit recept is van: Sandra van Leukerecepten.nl

Kerst Eton Mess aardbeienkwarktaart
Kerst eton mess aardbeienkwarktaart
Info Benodigdheden Stappen

Sandra van leukerecepten.nl: "Eton mess is een echt Engels toetje gebaseerd op room, meringueschuimpjes en fruit. Het is een, zoals de naam al zegt, een rommelig en messy dessert. Het is dus niet erg als het niet perfect wordt."

30 min. Bereidingstijd
180 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10-12 Porties
Kerst Kerst op de taart Zonder oven Aardbei Kwarktaart Meringue Thema recepten
0
Nog geen beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Kwarktaart Aardbeismaak
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Kwarktaart Aardbeismaak
  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Water (kamertemperatuur)
    300 ml
    Water (kamertemperatuur)
  • Magere kwark
    500 g
    Magere kwark
  • Verse slagroom (onbereid)
    375 ml
    Verse slagroom (onbereid)

 

  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  • Klop-Fix (Dr. Oetker)
    1 Zakje(s)
    Klop-Fix (Dr. Oetker)
  • Aardbeien
    2 handje(s)
    Aardbeien
  •  
    50 g
    Meringue (schuimpjes)
  • Dr. Oetker Zachte parels zilver
    1 Strooibusje(s)
    Dr. Oetker Zachte parels zilver

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  •  
    5 Stuk(s)
    Prikker (met zilveren en gouden ster)
  • Lepel
    Lepel

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier van de Dr. Oetker Kwarktaart Aardbei (1 pak) over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2. Maak een kruimelbodem

Smelt de boter (60 g) of margarine in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

Zet de vorm met ca. 10 minuten in de koelkast.

3. Maak een aardbeienkwarktaart

Doe het water (300 ml, op kamertemperatuur), de magere kwark (500 g) en een deel van de slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar.

Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa.

Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.

Gebruik voor het beste resultaat water op kamertemperatuur (10-20 graden) en kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.

4. Decoreer je eton mess aardbeienkwartkaart

Klop de rest van de slagroom (125 ml) stijf met de vanillesuiker (1 zakje) en de Klop-Fix (1 zakje). Spuit of schep wat slagroom op de taart.

Leg wat verse aardbeien (2 handjes) op de taart. Kruimel er wat grove stukken meringueschuimpjes (50 g) over of leg wat kleintjes tussen de aardbeien. Het mag best een beetje rommelig zijn.

Bestrooi met wat zilveren parels (1 strooibusje). Steek de sterren in de taart en serveer direct.

Bewaartip van Sandra

Bewaar de gedecoreerde taart in de koelkast, maximaal 3 dagen. Let op dat de schuimpjes wat zacht kunnen worden.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.