Sandra van leukerecepten.nl: "Eton mess is een echt Engels toetje gebaseerd op room, meringueschuimpjes en fruit. Het is een, zoals de naam al zegt, een rommelig en messy dessert. Het is dus niet erg als het niet perfect wordt."
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Leg het bijgesloten velletje bakpapier van de Dr. Oetker Kwarktaart Aardbei (1 pak) over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Smelt de boter (60 g) of margarine in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Zet de vorm met ca. 10 minuten in de koelkast.
Doe het water (300 ml, op kamertemperatuur), de magere kwark (500 g) en een deel van de slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar.
Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa.
Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.
Gebruik voor het beste resultaat water op kamertemperatuur (10-20 graden) en kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.
Klop de rest van de slagroom (125 ml) stijf met de vanillesuiker (1 zakje) en de Klop-Fix (1 zakje). Spuit of schep wat slagroom op de taart.
Leg wat verse aardbeien (2 handjes) op de taart. Kruimel er wat grove stukken meringueschuimpjes (50 g) over of leg wat kleintjes tussen de aardbeien. Het mag best een beetje rommelig zijn.
Bestrooi met wat zilveren parels (1 strooibusje). Steek de sterren in de taart en serveer direct.
Bewaar de gedecoreerde taart in de koelkast, maximaal 3 dagen. Let op dat de schuimpjes wat zacht kunnen worden.