Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kerst eton mess aardbeienkwarktaart

Kerst eton mess aardbeienkwarktaart

Dit recept is van: Sandra van Leukerecepten.nl

  1. Kerst Eton Mess aardbeienkwarktaart
Item 1 of 1
Kerst eton mess aardbeienkwarktaart
info
Benodigdheden
Stappen

Sandra van leukerecepten.nl: "Eton mess is een echt Engels toetje gebaseerd op room, meringueschuimpjes en fruit. Het is een, zoals de naam al zegt, een rommelig en messy dessert. Het is dus niet erg als het niet perfect wordt."

30 min.Bereidingstijd
180 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
10-12Porties
KerstKerst op de taartZonder ovenAardbeiKwarktaartMeringueThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Kwarktaart Aardbeismaak
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Kwarktaart Aardbeismaak
  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Water (kamertemperatuur)
    300 ml
    Water (kamertemperatuur)
  • Magere kwark
    500 g
    Magere kwark
  • Verse slagroom (onbereid)
    375 ml
    Verse slagroom (onbereid)

 

  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  • Klop-Fix (Dr. Oetker)
    1 Zakje(s)
    Klop-Fix (Dr. Oetker)
  • Aardbeien
    2 handje(s)
    Aardbeien
  •  
    50 g
    Meringue (schuimpjes)
  • Dr. Oetker Zachte parels zilver
    1 Strooibusje(s)
    Dr. Oetker Zachte parels zilver

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  •  
    5 Stuk(s)
    Prikker (met zilveren en gouden ster)
  • Lepel
    Lepel

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier van de Dr. Oetker Kwarktaart Aardbei (1 pak) over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2. Maak een kruimelbodem

Smelt de boter (60 g) of margarine in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

Zet de vorm met ca. 10 minuten in de koelkast.

3. Maak een aardbeienkwarktaart

Doe het water (300 ml, op kamertemperatuur), de magere kwark (500 g) en een deel van de slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar.

Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa.

Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.

Gebruik voor het beste resultaat water op kamertemperatuur (10-20 graden) en kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.

4. Decoreer je eton mess aardbeienkwartkaart

Klop de rest van de slagroom (125 ml) stijf met de vanillesuiker (1 zakje) en de Klop-Fix (1 zakje). Spuit of schep wat slagroom op de taart.

Leg wat verse aardbeien (2 handjes) op de taart. Kruimel er wat grove stukken meringueschuimpjes (50 g) over of leg wat kleintjes tussen de aardbeien. Het mag best een beetje rommelig zijn.

Bestrooi met wat zilveren parels (1 strooibusje). Steek de sterren in de taart en serveer direct.

Bewaartip van Sandra

Bewaar de gedecoreerde taart in de koelkast, maximaal 3 dagen. Let op dat de schuimpjes wat zacht kunnen worden.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.