Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kersstol wentelteefjes uit de oven

Kersstol wentelteefjes uit de oven

Dit recept is van: Annet

  1. zelf kersstol wentelteefjes maken
Item 1 of 1
Kersstol wentelteefjes uit de oven
info
Benodigdheden
Stappen

Deze kerststol wentelteefjes worden ook wel French toast casserole genoemd. Wil jij iets bijzonders op tafel zetten voor de kerstbrunch of restjes kerststol opmaken? Dan is dit recept de perfecte keuze.

15 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
5Porties
Niet genoeg kersstol?

Heb je niet genoeg kersstol over? Je kunt de hoeveelheid prima aanvullen met ander brood.

KerstOntbijtPecannotenBrunchNoten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Kerststol
    370 g (gram)
    Kerststol
  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei
  • Boter (zacht)
    30 g (gram)
    Boter (zacht)
  • Kaneel
    1 tl (theelepels)
    Kaneel

 

  • Vanille extract
    1 tl (theelepels)
    Vanille extract
  • Pecannoten (ongezouten)
    60 g (gram)
    Pecannoten (ongezouten)
  • Witte chocolade
    60 g (gram)
    Witte chocolade
  • Suiker (kristalsuiker)
    25 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)

Keukenspullen

  • Broodmes
    Broodmes
  •  
    Ovenschaal
  • Garde
    Garde

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Snij het amandelspijs uit de stol (370 g) en snij het in kleine blokjes. Zet dit apart. Snij het brood van de stol in grote stukken en vet de vorm of overschaal goed in met boter. Hak de witte chocolade (50 g) in stukjes. Doe dit samen met de blokjes amandelspijs, stol en pecannoten (50 g) in een bakvorm of ovenschaal. Verdeel alles mooi gelijkmatig.

2. Ovenschaal vullen en wentelteefjes bakken

Klop de eieren (2 stuks), hele zachte boter (30 g), het vanille extract (1 tl) en de kaneel (1 tl) door elkaar. Giet dit gelijkmatig over de ovenschaal.

Verdeel hier vervolgens een handje pecannoten (10 g) en de suiker (25 g) over.

Doe de ovenschaal in de oven. Bak de casserole in 15-20 minuten gaar en goudbruin. Strooi net voor het serveren de witte chocoladestukjes (10 g) over de casserole.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.