Deze kerststol wentelteefjes worden ook wel French toast casserole genoemd. Wil jij iets bijzonders op tafel zetten voor de kerstbrunch of restjes kerststol opmaken? Dan is dit recept de perfecte keuze.
Heb je niet genoeg kersstol over? Je kunt de hoeveelheid prima aanvullen met ander brood.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Snij het amandelspijs uit de stol (370 g) en snij het in kleine blokjes. Zet dit apart. Snij het brood van de stol in grote stukken en vet de vorm of overschaal goed in met boter. Hak de witte chocolade (50 g) in stukjes. Doe dit samen met de blokjes amandelspijs, stol en pecannoten (50 g) in een bakvorm of ovenschaal. Verdeel alles mooi gelijkmatig.
Klop de eieren (2 stuks), hele zachte boter (30 g), het vanille extract (1 tl) en de kaneel (1 tl) door elkaar. Giet dit gelijkmatig over de ovenschaal.
Verdeel hier vervolgens een handje pecannoten (10 g) en de suiker (25 g) over.
Doe de ovenschaal in de oven. Bak de casserole in 15-20 minuten gaar en goudbruin. Strooi net voor het serveren de witte chocoladestukjes (10 g) over de casserole.