🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Kersstol wentelteefjes uit de oven

Kersstol wentelteefjes uit de oven

Dit recept is van: Annet

zelf kersstol wentelteefjes maken
Kersstol wentelteefjes uit de oven
Info Benodigdheden Stappen

Deze kerststol wentelteefjes worden ook wel French toast casserole genoemd. Wil jij iets bijzonders op tafel zetten voor de kerstbrunch of restjes kerststol opmaken? Dan is dit recept de perfecte keuze.

15 min. Bereidingstijd
20 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
5 Porties
Niet genoeg kersstol?

Heb je niet genoeg kersstol over? Je kunt de hoeveelheid prima aanvullen met ander brood.

Kerst Ontbijt Pecannoten Brunch Noten
1
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Kerststol
    370 g (gram)
    Kerststol
  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei
  • Boter (zacht)
    30 g (gram)
    Boter (zacht)
  • Kaneel
    1 tl (theelepels)
    Kaneel

 

  • Vanille extract
    1 tl (theelepels)
    Vanille extract
  • Pecannoten (ongezouten)
    60 g (gram)
    Pecannoten (ongezouten)
  • Witte chocolade
    60 g (gram)
    Witte chocolade
  • Suiker (kristalsuiker)
    25 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)

Keukenspullen

  • Broodmes
    Broodmes
  •  
    Ovenschaal
  • Garde
    Garde

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Snij het amandelspijs uit de stol (370 g) en snij het in kleine blokjes. Zet dit apart. Snij het brood van de stol in grote stukken en vet de vorm of overschaal goed in met boter. Hak de witte chocolade (50 g) in stukjes. Doe dit samen met de blokjes amandelspijs, stol en pecannoten (50 g) in een bakvorm of ovenschaal. Verdeel alles mooi gelijkmatig.

2. Ovenschaal vullen en wentelteefjes bakken

Klop de eieren (2 stuks), hele zachte boter (30 g), het vanille extract (1 tl) en de kaneel (1 tl) door elkaar. Giet dit gelijkmatig over de ovenschaal.

Verdeel hier vervolgens een handje pecannoten (10 g) en de suiker (25 g) over.

Doe de ovenschaal in de oven. Bak de casserole in 15-20 minuten gaar en goudbruin. Strooi net voor het serveren de witte chocoladestukjes (10 g) over de casserole.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.