Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kersenijs wafels

Kersenijs wafels

Dit recept is van: Danna

  1. kersenijs wafels
Item 1 of 1
Kersenijs wafels
info
Benodigdheden
Stappen

Maak zelf dit heerlijk romig kersenijs, stop tussen een wafel en maak samen de lekkerste, vrolijkste traktatie!

10 min.Bereidingstijd
240 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
6-8Porties
Bakken met kinderenIJsKersenWafelsKindertraktatiesDecorerenThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Kersen (uit de vriezer)
    100 g
    Kersen (uit de vriezer)
  • Melk
    250 ml
    Melk
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Dr. Oetker Bourbon-Vanille-Extract
    2 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Bourbon-Vanille-Extract
  • Eidooier
    6 Stuk(s)
    Eidooier

 

  • Suiker (kristalsuiker)
    80 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Zout
    1 Mespuntje(s)
    Zout
  • Eierwafel
    1 pak(ken)
    Eierwafel
  • Diverse decoratiestrooisels (Dr Oetker)
    Diverse decoratiestrooisels (Dr Oetker)

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Diepvriesbestendige bewaardoos
    Diepvriesbestendige bewaardoos

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Snij de kersen (100 g) in kleine stukjes en bewaar even.

Ontpitten

Gebruik je verse kersen? Vergeet dan niet de pitten eruit te halen.

2. Meng het kersenijs

Breng de melk (250 ml), slagroom (250 ml) en vanille extract (2 tl) aan de kook in een pan. Haal de pan van het vuur en zet opzij om een beetje af te koelen. 

Gebruik ondertussen een garde om het eigeel (6 stuks), de suiker (80 g) en het zout (1 mespuntje) in een kom schuimig te kloppen. Roer het melk-roommengsel erdoor en roer het romig boven een heetwaterbad. Zet dan apart om af te koelen.

Spatel nu de stukjes kersen door de romige ijsmix. Niet mixen want dan gaan de kersen helemaal kapot!

Vul het mengsel in een diepvriesbestendige bewaardoos en vries in. Roer het ijs na ongeveer 1 ½ uur krachtig door met een garde en laat nog 1 ½ uur invriezen.  

3. Maak en versier je kersenijswafels

Snijdt het ijs in dikke plakken en snijdt de wafels (1 pak) in dezelfde maat als de plakken ijs. Uitsteken met een glas kan ook!

Leg de plak ijs tussen twee wafeltjes en dip deze royaal in het gekozen strooisel.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.