Maak zelf dit heerlijk romig kersenijs, stop tussen een wafel en maak samen de lekkerste, vrolijkste traktatie!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Snij de kersen (100 g) in kleine stukjes en bewaar even.
Gebruik je verse kersen? Vergeet dan niet de pitten eruit te halen.
Breng de melk (250 ml), slagroom (250 ml) en vanille extract (2 tl) aan de kook in een pan. Haal de pan van het vuur en zet opzij om een beetje af te koelen.
Gebruik ondertussen een garde om het eigeel (6 stuks), de suiker (80 g) en het zout (1 mespuntje) in een kom schuimig te kloppen. Roer het melk-roommengsel erdoor en roer het romig boven een heetwaterbad. Zet dan apart om af te koelen.
Spatel nu de stukjes kersen door de romige ijsmix. Niet mixen want dan gaan de kersen helemaal kapot!
Vul het mengsel in een diepvriesbestendige bewaardoos en vries in. Roer het ijs na ongeveer 1 ½ uur krachtig door met een garde en laat nog 1 ½ uur invriezen.
Snijdt het ijs in dikke plakken en snijdt de wafels (1 pak) in dezelfde maat als de plakken ijs. Uitsteken met een glas kan ook!
Leg de plak ijs tussen twee wafeltjes en dip deze royaal in het gekozen strooisel.