Deze kampvuur gebakjes geven je dat heerlijke gevoel van een haardvuurtje op een koude winteravond. Een heerlijk glutenvrij chocoladetaartje met een brosse bodem, karamel en pure chocolademousse. Eet smakelijk!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven op 170°C.
Doe de Madame Loulou Glutenvrije koekjesmix (200 gram) in een kom. Voeg de koude boter in blokjes (113 g), kristalsuiker (30 g) en bakpoeder (2 g) toe.
Mix het geheel tot een glad deeg. Rol het deeg uit (circa 3 mm dik) en steek met een ronde uitsteker van zo´n 7 cm doorsnede, het deeg uit.
Leg de rondjes op een bakplaat met bakpapier en bak deze op 170°C gedurende 10 tot 15 min goudbruin. Laat de koekjes goed afkoelen. Smelt de witte chocolade (30 g) au bain marie en besmeer de bovenkant van de koekjes met een dun laagje witte chocolade. Gebruik hiervoor een kwastje.
Mix de Callebaut Chocolademousse- Puur (105 g) met de koude (volle) melk (135 g). Klop de mix gedurende 5 minuten op hoge snelheid. Vul de spuitzak en knip een redelijke punt van de onderkant af. Spuit vervolgens een bolletje mousse van 30 gram op de koekjes.
Vul de spuitzak met Caramelz Karamel naturel (100 g), knip een klein puntje van de onderkant af, steek de spuitzak in het midden van het bolletje mousse en spuit er ongeveer 10 gram Caramelz in.
Zet de gebakjes voor 2 uur in de koelkast.
Smelt de Callebaut Chocolade callets - Melk (400 g) au bain marie. Giet de Callebaut chocolade in de siliconen mal en strijk dit af met een spatel/mes. Doe dit op een bakpapiertje zodat de keuken een beetje schoon blijft. Leg het voor minimaal een uur in de koelkast. Los de chocolade uit de mal door de mal er al buigend, voorzichtig af te trekken. Lukt het niet om de chocola te lossen? Leg dan de mal voor een half uurtje in de vriezer. Breek de chocolade in kleine stukjes en zet deze tegen het gebakje aan.