Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kampvuur gebakjes

Kampvuur gebakjes

Dit recept is van: Joël Juch

  1. Kampvuur gebakjes
Item 1 of 1
Kampvuur gebakjes
info
Benodigdheden
Stappen

Deze kampvuur gebakjes geven je dat heerlijke gevoel van een haardvuurtje op een koude winteravond. Een heerlijk glutenvrij chocoladetaartje met een brosse bodem, karamel en pure chocolademousse. Eet smakelijk!

60 min.Bereidingstijd
195 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
8Porties
GebakChocoladeGlutenvrij bakkenKaramel

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Madame Loulou Glutenvrije koekjesmix
    200 g
    Madame Loulou Glutenvrije koekjesmix
  • Boter
    113 g
    Boter
  • Suiker (kristalsuiker)
    30 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    2 g
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Witte chocolade
    30 g
    Witte chocolade

 

  • Melk
    135 g
    Melk
  • Callebaut Chocolademousse - Puur
    105 g
    Callebaut Chocolademousse - Puur
  • Caramelz Karamel naturel
    100 g
    Caramelz Karamel naturel
  • Callebaut Chocolade callets - Melk
    400 g
    Callebaut Chocolade callets - Melk

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Patisse Set uitsteekvormen in doos - Rond 14-delig
    Patisse Set uitsteekvormen in doos - Rond 14-delig
  • Karen Davies Siliconen mal Woodland Bark
    Karen Davies Siliconen mal Woodland Bark

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven op 170°C.

2. Deeg maken

Doe de Madame Loulou Glutenvrije koekjesmix (200 gram) in een kom. Voeg de koude boter in blokjes (113 g), kristalsuiker (30 g) en bakpoeder (2 g) toe.

Mix het geheel tot een glad deeg. Rol het deeg uit (circa 3 mm dik) en steek met een ronde uitsteker van zo´n 7 cm doorsnede, het deeg uit.

3. Deeg bakken

Leg de rondjes op een bakplaat met bakpapier en bak deze op 170°C gedurende 10 tot 15 min goudbruin. Laat de koekjes goed afkoelen. Smelt de witte chocolade (30 g) au bain marie en besmeer de bovenkant van de koekjes met een dun laagje witte chocolade. Gebruik hiervoor een kwastje.

4. Mousse maken

Mix de Callebaut Chocolademousse- Puur (105 g) met de koude (volle) melk (135 g). Klop de mix gedurende 5 minuten op hoge snelheid. Vul de spuitzak en knip een redelijke punt van de onderkant af. Spuit vervolgens een bolletje mousse van 30 gram op de koekjes.

5. Vulling maken

Vul de spuitzak met Caramelz Karamel naturel (100 g), knip een klein puntje van de onderkant af, steek de spuitzak in het midden van het bolletje mousse en spuit er ongeveer 10 gram Caramelz in.

Zet de gebakjes voor 2 uur in de koelkast.

6. Chocolade ''hout'' maken

Smelt de Callebaut Chocolade callets - Melk (400 g) au bain marie. Giet de Callebaut chocolade in de siliconen mal en strijk dit af met een spatel/mes. Doe dit op een bakpapiertje zodat de keuken een beetje schoon blijft. Leg het voor minimaal een uur in de koelkast. Los de chocolade uit de mal door de mal er al buigend, voorzichtig af te trekken. Lukt het niet om de chocola te lossen? Leg dan de mal voor een half uurtje in de vriezer. Breek de chocolade in kleine stukjes en zet deze tegen het gebakje aan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.