Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kaasvlinders

Kaasvlinders

Dit recept is van: Annet

  1. Kaasvlinders
Item 1 of 1
Kaasvlinders
info
Benodigdheden
Stappen

Het perfecte hapje bij de borrel: de kaasvlinder! Je kunt de kaasvlinders overdag al helemaal klaarmaken en ze, terwijl je gasten er zijn, snijden en afbakken. Verser kan niet!

10 min.Bereidingstijd
15 min.Baktijd
Moeilijkheid
15Porties
BladerdeegKaasHartige receptenBorrelhapjes

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
    2 blaadje(s)
    Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
  • Roomboter (zacht)
    1 el (eetlepels)
    Roomboter (zacht)
  • Zout
    null snufje(s)
    Zout
  •  
    1 Zakje(s)
    Geraspte kaas (extra belegen)

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  •  
    Kartelmes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Neem Koopmans Bladerdeeg Roomboter (2 blaadjes) uit de diepvries en laat ongeveer 10 minuten vooraf - met de foliezijde onder - bij kamertemperatuur ontdooien op aanrecht of werkblad.

2. Maak een rol voor de kaasvlinders

Neem de twee blaadjes bladerdeeg en verwijder het plastic folie. Druk de twee blaadjes aan één zijde tegen elkaar. Bestrijk de twee blaadjes in met een dun laagje roomboter (1 el). Bestrooi het bladerdeeg met een wat zout (snufje) en wat extra belegen geraspte kaas. Sla aan de korte kanten van het bladerdeeg 3,5 centimeter om. Bestrijk het omgevouwen bladerdeeg opnieuw met roomboter en bestrooi met geraspte kaas. Vouw het deeg opnieuw, aan beide kanten, 3,5 centimeter om. Bestrijk het omgevouwen bladerdeeg opnieuw met roomboter en bestrooi met geraspte kaas. Vouw als laatste de twee delen naar elkaar toe. Verpak de rol die is ontstaan in plastic folie. Laat dit een half uur rusten in de koelkast.

3. Kaasvlinders bakken

Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur (elektrisch 220°C / hetelucht 210°C). Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Snijd, met een scherp kartelmes, stukjes van een halve centimeter van de rol en leg deze op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de kaasvlinders. De kaasvlinders zullen op de bakplaat nog uitlopen. Bak de kaasvlinders in 15-20 minuten goudbruin en knapperig. Proost!

Mosterd

Serveer de kaasvlinders voor wat meer pit met mosterd.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.