Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kaasvlinders

Het perfecte hapje bij de borrel… De kaasvlinder! Je kunt de kaasvlinders overdag al helemaal klaar maken en terwijl je gasten er zijn ze snijden en afbakken. Verser kan niet! Wil je wat meer pit? Bestrijk ze naast roomboter ook met een beetje mosterd.

Bereiden

10 min

Baktijd

15 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

15 koekjes

Voorbereiden

 1. Stap 1

  • 2 blaadjes Koopmans Bladerdeeg Roomboter

  Neem het bladerdeeg uit de diepvries en laat 2 (of meer) blaadjes ongeveer 10 minuten vooraf - met de foliezijde onder - bij kamertemperatuur ontdooien op aanrecht of werkblad.

  Je haalt ongeveer 15 kaasvlinders uit 2 blaadjes. Wil je er meer, ontdooi dan - steeds per 2 - meer blaadjes.

Maak een rol voor de kaasvlinders

 1. Stap 2

  • 1 el roomboter (zacht)

  Neem de twee blaadjes bladerdeeg en verwijder het plasticfolie. Druk de twee blaadjes aan één zijde tegen elkaar. Bestrijk de twee blaadjes in met een dun laagje roomboter.

 2. Stap 3

  • Snufje zout

  • 1 zakje geraspte kaas (extra belegen)

  Bestrooi het bladerdeeg met een snufje zout en geraspte kaas. Sla aan de korte kanten van het bladerdeeg 3.5 centimeter om.

 3. Stap 4

  Bestrijk het omgevouwen bladerdeeg opnieuw met roomboter en bestrooi met geraspte kaas. Vouw het deeg opnieuw, aan beide kanten, 3.5 centimeter om.

 4. Stap 5

  Bestrijk het omgevouwen bladerdeeg opnieuw met roomboter en bestrooi met geraspte kaas. Vouw als laatste de twee delen naar elkaar toe. Verpak de rol die is ontstaan in plastic folie. Laat dit een half uur rusten in de koelkast.

Kaasvlinders bakken

Elektrisch 220°C / Hetelucht 210°C

 1. Stap 6

  Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

 2. Stap 7

  Snij, met een scherp kartelmes, stukjes van een ½ centimeter van de rol en leg deze op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de kaasvlinders. De kaasvlinders zullen op de bakplaat nog uitlopen.

 3. Stap 8

  Bak de kaasvlinders in 15-20 minuten goudbruin en knapperig. Proost!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.