🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Kaasvlinders

Kaasvlinders

Dit recept is van: Annet

Kaasvlinders
Kaasvlinders
Info Benodigdheden Stappen

Het perfecte hapje bij de borrel: de kaasvlinder! Je kunt de kaasvlinders overdag al helemaal klaarmaken en ze, terwijl je gasten er zijn, snijden en afbakken. Verser kan niet!

10 min. Bereidingstijd
15 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
15 Porties
Bladerdeeg Kaas Hartige recepten Borrelhapjes
4
2 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
    2 blaadje(s)
    Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
  • Roomboter (zacht)
    1 el (eetlepels)
    Roomboter (zacht)
  • Zout
    snufje(s)
    Zout
  •  
    1 Zakje(s)
    Geraspte kaas (extra belegen)

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  •  
    Kartelmes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Neem Koopmans Bladerdeeg Roomboter (2 blaadjes) uit de diepvries en laat ongeveer 10 minuten vooraf - met de foliezijde onder - bij kamertemperatuur ontdooien op aanrecht of werkblad.

2. Maak een rol voor de kaasvlinders

Neem de twee blaadjes bladerdeeg en verwijder het plastic folie. Druk de twee blaadjes aan één zijde tegen elkaar. Bestrijk de twee blaadjes in met een dun laagje roomboter (1 el). Bestrooi het bladerdeeg met een wat zout (snufje) en wat extra belegen geraspte kaas. Sla aan de korte kanten van het bladerdeeg 3,5 centimeter om. Bestrijk het omgevouwen bladerdeeg opnieuw met roomboter en bestrooi met geraspte kaas. Vouw het deeg opnieuw, aan beide kanten, 3,5 centimeter om. Bestrijk het omgevouwen bladerdeeg opnieuw met roomboter en bestrooi met geraspte kaas. Vouw als laatste de twee delen naar elkaar toe. Verpak de rol die is ontstaan in plastic folie. Laat dit een half uur rusten in de koelkast.

3. Kaasvlinders bakken

Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur (elektrisch 220°C / hetelucht 210°C). Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Snijd, met een scherp kartelmes, stukjes van een halve centimeter van de rol en leg deze op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de kaasvlinders. De kaasvlinders zullen op de bakplaat nog uitlopen. Bak de kaasvlinders in 15-20 minuten goudbruin en knapperig. Proost!

Mosterd

Serveer de kaasvlinders voor wat meer pit met mosterd.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.