Mathijs

bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Italiaanse worstenbroodjes

Maak Brabantse worstenbroodjes extra lekker met een Italiaanse twist. De kruiden door het brooddeeg... waanzinnig!

Bereiden

30 min

Baktijd

25 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 stuks

Brooddeeg maken

  1. Stap 1

    • 1 pak Koopmans Witbrood

    • 2 el olijfolie

    • 1 el oregano

    • 20 g boter

    Doe de broodmix in een beslagkom, voeg hier oregano, olijfolie en de boter aan toe.

  2. Stap 2

    • 275 ml water (handwarm)

    Voeg het water toe en kneed gedurende 15-20 minuten met de hand tot een mooi soepel brooddeeg.

  3. Stap 3

    Dek de kom af met vershoudfolie of een vochtige theedoek en laat gedurende 15-20 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

Worstenbroodjes vulling maken

  1. Stap 4

    • 1 mespuntje cayennepeper

    • 1 stuk ei

    • 500 g gehakt

    • 50 g geraspte kaas

    • 1 tl paprikapoeder (Gerookt)

    • 2 tl Italiaanse kruiden

    • 3 tenen knoflook (fijngehakt)

    • 20 g paneermeel

    • Halve prei (fijngesneden)

    Doe de ingrediënten in een (beslag)kom en kneed dit met de hand stevig door elkaar.

  2. Stap 5

    Verdeel het gehaktmengsel in 12 gelijke stukken.

Italiaanse worstenbroodjes maken

  1. Stap 6

    Pak de gerezen bol deeg uit de kom. Rol het deeg uit tot een lang rol en snijd hier 12 gelijke stukken uit.

    Plakt het deeg nog?

    Doe wat bloem op je handen.

  2. Stap 7

    Rol de stukken nu met de deegroller tot een platte cirkel.

  3. Stap 8

    Maak rolletjes van het gehakt en leg in het midden van elke cirkel broodeeg een worstje.

  4. Stap 9

    Vouw het brooddeeg om het gehaktstaafje en leg het broodje met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier.

  5. Stap 10

    • 0,5 stuk ei

    Bestrijk de broodjes met geklopte ei en dek de broodjes af met een theedoek of plasticfolie. Laat de Italiaanse worstenbroodjes vervolgens 45-60 minuten rijzen.

Oven voorverwarmen

Elektrisch 200°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 11

    Verwarm de oven voor.

    Wil je een knapperig broodje?

    Zet onderin de oven een ovenschaal gevuld met water. Laat de bak water het gehele bak process staan. Indien nodig vul je het water met warm water bij.

Italiaanse worstenbroodjes bakken

  1. Stap 12

    • 0,5 stuk ei

    Bestrijk de Italiaanse worstenbroodjes na het rijzen nog een keer met het geklopte ei.

  2. Stap 13

    Schuif de bakplaat in het midden van de oven boven de schaal met water en bak de worstenbroodjes in 25 minuten gaar en goudbruin.

    Schaal met water

    Door de worstenbroodjes te bakken boven een schaal met water wordt het brood extra krokant van buiten en luchtig van binnen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.