Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Italiaanse groentebeignets

De milde smaak van courgette gecombineerd met de sterke, volle smaak van Parmezaanse kaas in een beignet. Dat is la dolce vita!

Bereiden

30 min

Baktijd

3 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

20 beignets

Voorbereiden

Elektrisch °C / Hetelucht °C

  1. Stap 1

    • Zonnebloemolie

    Verwarm de friteuse of de zonnebloemolie in een diepe pan tot 180 graden.

    Aantal graden

    Begin met 190 graden. Doordat straks de koude beignets in de olie gaan, gaat de temperatuur wat omlaag.

Beignets maken

  1. Stap 2

    • Basilicum (1 bosje)

    • 230 ml melk

    • Pak Koopmans Appelbeignets Compleet Pakket

    Doe de mix voor appelbeignets (poedersuiker en kaneelsuiker gebruik je niet) in een beslagkom en voeg de melk toe. Maak van de basilicum in de staafmixer een papje en voeg toe aan het beslag.

  2. Stap 3

    Roer het geheel tot een gladde massa en laat 5 minuten staan.

  3. Stap 4

    • Courgette (in plakken)

    • Potje olijven

    Haal de plakken courgette 1 voor 1 door het beslag en bak ze in de hete olie aan beide kanten goudbruin. Voor de olijvenbeignets, doe je hetzelfde met de olijven. Dan heb je 2 soorten beignets.

  4. Stap 5

    Schep ze uit de frituur met een schuimspaan of met een tang, laat ze uitlekken op keukenpapier.

  5. Stap 6

    • 125 ml crème fraîche

    • 2 el mayonaise

    • 50 g Parmezaanse kaas

    • Snufje peper (en zout)

    Roer alle ingrediënten door elkaar voor een lekker fris dipsausje. Breng op smaak met peper en zout.

    Serveertip

    Serveer de Italiaanse courgettebeignets en olijvenbeignets op een mooi plateau of een etagère.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.