Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 230°C / hetelucht 220°C).
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe het volkorenmeel (150 g), bloem, zout (1 snufje) en baksoda (1 tl) in een kom en meng dit goed door elkaar. Maak een kuiltje in het midden, schenk de karnemelk (400 ml) er in en roer alles goed door.
Kneed het deeg voor het Iers Sodabrood zo kort mogelijk. Het moet een stevig, bijna droog deeg worden, maar moet wel goed aan elkaar plakken. Is het sodabrooddeeg te droog voeg dan nog een klein scheutje karnemelk toe. Is het te plakkerig, voeg dan nog wat bloem toe.
Doe het Iers sodabrood deeg op de bakplaat en maak een ronde schijf van ongeveer 2,5 cm dik.
Zet de bakplaat in de oven en bak het Iers sodabrood ongeveer 20 minuten.
Verlaag de oventemperatuur naar 200˚C en bak het Iers sodabrood nog 10-15 minuten. Hou het brood goed in de gaten. Als het Iers soda brood te bruin is, leg dan een stuk aluminiumfolie op de bovenkant.
Haal het Iers sodabrood uit de oven en laat het goed afkoelen op een rooster.
Maak het Iers sodabrood extra lekker met Parmezaanse kaas. Meng 150 g Parmezaanse kaas door het brooddeeg en strooi nog wat over de bovenkant van het brood.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.