🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Iers sodabrood

Iers sodabrood

Dit recept is van: Bakken.nl team

iers soda brood
Iers sodabrood
Info Benodigdheden Stappen

Iers sodabrood heeft een hele specifieke smaak. Dat komt doordat je Iers sodabrood niet met gist, maar met baksoda bakt. Met dit recept bak je zelf een heerlijk robuust Iers sodabrood.

10 min. Bereidingstijd
45 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
1 brood Porties
Brood Ontbijt
3
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Patentbloem Kristal
    300 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Volkorenmeel
    150 g
    Volkorenmeel
  • Dr. Oetker Baksoda
    1 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Baksoda
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Karnemelk
    400 ml
    Karnemelk

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 230°C / hetelucht 220°C).

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Iers sodabrood deeg maken

Doe het volkorenmeel (150 g), bloem, zout (1 snufje) en baksoda (1 tl) in een kom en meng dit goed door elkaar. Maak een kuiltje in het midden, schenk de karnemelk (400 ml) er in en roer alles goed door.

Kneed het deeg voor het Iers Sodabrood zo kort mogelijk. Het moet een stevig, bijna droog deeg worden, maar moet wel goed aan elkaar plakken. Is het sodabrooddeeg te droog voeg dan nog een klein scheutje karnemelk toe. Is het te plakkerig, voeg dan nog wat bloem toe.

3. Iers soda brood bakken

Doe het Iers sodabrood deeg op de bakplaat en maak een ronde schijf van ongeveer 2,5 cm dik.

Zet de bakplaat in de oven en bak het Iers sodabrood ongeveer 20 minuten.

Verlaag de oventemperatuur naar 200˚C en bak het Iers sodabrood nog 10-15 minuten. Hou het brood goed in de gaten. Als het Iers soda brood te bruin is, leg dan een stuk aluminiumfolie op de bovenkant.

Haal het Iers sodabrood uit de oven en laat het goed afkoelen op een rooster.

Extra lekker sodabrood

Maak het Iers sodabrood extra lekker met Parmezaanse kaas. Meng 150 g Parmezaanse kaas door het brooddeeg en strooi nog wat over de bovenkant van het brood.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.