Kwarktaart is gemakkelijk te snijden. Kleine stukjes? Grote stukjes? Het kan allemaal. Even een liniaal gebruiken om de maat te bepalen en je hebt een chic taartje voor elke gelegenheid!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Leg twee vellen bakpapier kruislings in het vierkante bakblik. Daarmee kun je later de taart gemakkelijk uit de vorm tillen.
Smelt boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix (van 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Aardbei) door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Doe het water (300 ml), de magere kwark (500 g) en slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.
Voeg de taartmix (van 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Aardbei) toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa.
Bedek de bodem van de kwarktaart met halve aardbeien (bijna 500 g). Leg ze in mooie rijen zodat er bij het aansnijden een mooi patroon ontstaat. Leg een paar aardbeien opzij voor de decoratie.
Schenk het taartmengsel voorzichtig over de bodem met aardbeien en laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.
Klop de slagroom (200 ml) met de Dr. Oetker Vanillesuiker (1 zakje) stijf.
Doe de slagroom in een spuitzak en halveer de aardbeien.
Snijd de taart in stukjes en decoreer de stukjes taart met slagroom en aardbeien.