Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Heerlijke Scones met Clotted Cream en Frambozenjam

Heerlijke Scones met Clotted Cream en Frambozenjam

Dit recept is van: Puck

  1. Heerlijke Scones met Clotted Cream en Frambozenjam
  2. Heerlijke Scones met Clotted Cream en Frambozenjam
Item 1 of 2
Heerlijke Scones met Clotted Cream en Frambozenjam
info
Benodigdheden
Stappen
Bak deze verrukkelijke scones met een gouden korst, perfect voor bij de thee of als een smakelijk tussendoortje. Met slechts enkele eenvoudige ingrediënten, tover je in een handomdraai een klassieker op tafel.
15 min.Bereidingstijd
10 min.Bak- of opstijftijd
Tips & Tricks
- Zorg ervoor dat de boter en melk koud zijn. Koude boter helpt bij het creëren van luchtige scones. - Kneed het deeg niet te lang. Te veel kneden kan leiden tot taaie scones. - Voeg variaties toe aan je scones door ingrediënten zoals stukjes chocolade, noten, gedroogd fruit of citroenschil toe te voegen aan het deeg. - Scones zijn het lekkerst als ze vers gebakken zijn!
Thema receptenBrunchHigh teaZoete receptenGebak

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2½ tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 2 el suiker

 

  • 50 gr boter, koud
  • 1 ei
  • 75 ml melk

Keukenspullen

  • Mengkom
  • Mixer
  • Oven met bakplaat en bakpapier

Stappen

Stap: 1

Verwarm de oven voor op 225°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap: 2

Zeef het bakmeel, bakpoeder en het zout in een kom. Voeg de vanillesuiker en suiker toe. Snijd de boter met twee messen door het meel.

Stap: 3

Klop het ei met de melk los. Bewaar ½ el van het ei-melkmengsel voor bestrijken en voeg de rest toe aan het meelmengsel. Kneed tot een samenhangend deeg.

Stap: 4

Draai 8 bolletjes van het deeg of rol het deeg uit en steek er 8 rondjes uit. Leg ze op de bakplaat en bestrijk de scones met het achtergehouden ei-melkmengsel.

Stap: 5

Bak de scones in het midden van de oven in ca. 10 min lichtbruin en gaar.

Stap: 6

Laat de scones uit de oven op een rooster 10 min afkoelen. Serveer met (zelfgemaakte) clotted cream en/of (zelfgemaakte) frambozen jam

Over dit recept

Dit recept is van Puck

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.