Deze pannenkoeken bak je met havermout als basisingrediënt. Voeg wat extra banaan toe voor een overheerlijke pannenkoek!
Ben je een zoetekauw? Voeg dan een klein beetje suiker toe aan het pannenkoekenbeslag, terwijl je wat stroop of poedersuiker weglaat. Ben je fan van hartige pannenkoeken? Voeg dan wat zout toe: dat geeft de pannenkoek ook zonder beleg een heerlijke smaak!
Mislukt jouw eerste pannenkoek altijd of kun je wel wat pannenkoeken baktips gebruiken? Lees dan de experttips op de Pannenkoeken Baktips pagina van Koopmans.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Maal de havervlokken (100 g) met een staafmixer of in een keukenmachine.
Prak de bananen (2 stuks) fijn.
Doe het meel in een beslagkom en meng met de bananen, Backin bakpoeder (2 tl), eieren (2 stuks), kaneel (2 tl), zout (snufje) en honing (2 el).
Voeg al roerend de melk (150 ml) toe. Verhit een klontje boter of wat olie in een koekenpan. Maak 3 à 4 kleine ronde hoopjes in de koekenpan.
Draai de pannenkoekjes om als er aan de bovenkant belletjes ontstaan. Bak de pannenkoekjes aan twee kanten goudbruin. Serveer de havermout pannenkoeken met een beetje honing of stroop en eventueel met een paar schijfjes banaan.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.