Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Havermout banaan pannenkoek

Havermout banaan pannenkoek

Dit recept is van: Koopmans

  1. Bananenpannenkoeken
Item 1 of 1
Havermout banaan pannenkoek
info
Benodigdheden
Stappen

Deze pannenkoeken bak je met havermout als basisingrediënt. Voeg wat extra banaan toe voor een overheerlijke pannenkoek!

10 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
6Porties
Smaaktip: zoet of hartig?

Ben je een zoetekauw? Voeg dan een klein beetje suiker toe aan het pannenkoekenbeslag, terwijl je wat stroop of poedersuiker weglaat. Ben je fan van hartige pannenkoeken? Voeg dan wat zout toe: dat geeft de pannenkoek ook zonder beleg een heerlijke smaak!

Pannenkoeken baktips

Mislukt jouw eerste pannenkoek altijd of kun je wel wat pannenkoeken baktips gebruiken? Lees dan de experttips op de Pannenkoeken Baktips pagina van Koopmans.

PannenkoekenBanaanHavermoutOntbijtBrunchKaneelLifestyle recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Havervlokken
    100 g
    Havervlokken
  • Banaan
    2 Stuk(s)
    Banaan
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    2 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei
  • Honing
    2 el (eetlepels)
    Honing

 

  • Kaneel
    2 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Zout
    null snufje(s)
    Zout
  • Melk
    150 ml
    Melk
  •  
    Stroop

Keukenspullen

  •  
    Staafmixer (of keukenmachine)
  • Koekenpan
    Koekenpan
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  •  
    Boter (of olie om te bakken)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Maal de havervlokken (100 g) met een staafmixer of in een keukenmachine.

Prak de bananen (2 stuks) fijn.

2. Havermoutpannenkoekenbeslag maken

Doe het meel in een beslagkom en meng met de bananen, Backin bakpoeder (2 tl), eieren (2 stuks), kaneel (2 tl), zout (snufje) en honing (2 el).

Voeg al roerend de melk (150 ml) toe.  Verhit een klontje boter of wat olie in een koekenpan. Maak 3 à 4 kleine ronde hoopjes in de koekenpan.

Draai de pannenkoekjes om als er aan de bovenkant belletjes ontstaan. Bak de pannenkoekjes aan twee kanten goudbruin. Serveer de havermout pannenkoeken met een beetje honing of stroop en eventueel met een paar schijfjes banaan.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.