Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Hartige tulbandjes

Hartige tulbandjes

Dit recept is van: Annet

  1. Hartige tulbandjes
  2. Hartige tulbandjes
Item 1 of 2
Hartige tulbandjes
info
Benodigdheden
Stappen

Wil je eens iets anders op tafel zetten dan een caprese salade? Probeer dan deze hartige tulbandjes met capresevulling. Deze hartige minitulbandjes met mozzarella en basilicum zien er leuk uit en zijn ook nog eens lekker!

20 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties

Liever kleinere porties in plakjes? Maak dit recept dan in een grote tulband bakvorm. Let op! de baktijd zal langer zijn. Dit kun je checken door zachtjes op de bovenkant van de tulband te drukken. Veert de tulband terug? Dan is deze gaar.

TulbandBorrelhapjesBasilicumHartige receptenTomaten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    165 g (gram)
    Bloem
  • Olijfolie
    125 ml
    Olijfolie
  • Melk
    100 ml
    Melk
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Zout
    1 tl (theelepels)
    Zout
  • Geraspte kaas
    100 g (gram)
    Geraspte kaas
  • Bakpoeder
    1.5 tl (theelepels)
    Bakpoeder

 

  •  
    50 g (gram)
    Half zongedroogde tomaatjes
  • Mozzarella
    125 g (gram)
    Mozzarella
  •  
    2 handje(s)
    Basilicum (vers)
  • Tomaatje (cherry)
    10 Stuk(s)
    Tomaatje (cherry)
  •  
    Zwarte peper (gemalen)
  • Zout
    Zout

Keukenspullen

  • Nordic Ware Heritage bundlette mini
    Nordic Ware Heritage bundlette mini
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Pannenlikker (of spatel)
    Pannenlikker (of spatel)
    Bestel dit product online
  •  
    Snijplank
  • Mes (scherp)
    Mes (scherp)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Tulbandjes bereiden

Verwarm de oven voor op elektrische oven: 180 °C of heteluchtoven 160 °C

Roer in een kom met een garde de olijfolie (125 ml), het zout (1 tl), de melk (100 ml) en eieren (3) tot een samenhangend geheel. Voeg de kaas (100 g) toe en roer deze met een spatel door het oliemengsel. Voeg als laatste de bloem (165 g) en het bakpoeder (1,5 tl) toe. Spatel weer tot een samenhangend geheel.

Snijd de tomaten (50 g) en mozzarella (50 g) in kleine stukjes (ongeveer 1 cm). Hak de basilicum (1 handje) fijn. Schep de gesneden tomaten, mozzarella en de basilicum door het beslag. Vul de tulbandvorm met het beslag. Bak de tulbandjes in 20 tot 25 minuten goudbruin.

2. Salade bereiden

Snijd de cherrytomaatjes (10 stuks) en de mozzarella (75 g) in kleine stukjes. Breng de salade op smaak met de basilicum (1 handje), olijfolie en wat peper en zout.

Serveer de salade in het midden van de tulbandjes of ernaast.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.