Wil je eens iets anders op tafel zetten dan een caprese salade? Probeer dan deze hartige tulbandjes met capresevulling. Deze hartige minitulbandjes met mozzarella en basilicum zien er leuk uit en zijn ook nog eens lekker!
Liever kleinere porties in plakjes? Maak dit recept dan in een grote tulband bakvorm. Let op! de baktijd zal langer zijn. Dit kun je checken door zachtjes op de bovenkant van de tulband te drukken. Veert de tulband terug? Dan is deze gaar.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor op elektrische oven: 180 °C of heteluchtoven 160 °C
Roer in een kom met een garde de olijfolie (125 ml), het zout (1 tl), de melk (100 ml) en eieren (3) tot een samenhangend geheel. Voeg de kaas (100 g) toe en roer deze met een spatel door het oliemengsel. Voeg als laatste de bloem (165 g) en het bakpoeder (1,5 tl) toe. Spatel weer tot een samenhangend geheel.
Snijd de tomaten (50 g) en mozzarella (50 g) in kleine stukjes (ongeveer 1 cm). Hak de basilicum (1 handje) fijn. Schep de gesneden tomaten, mozzarella en de basilicum door het beslag. Vul de tulbandvorm met het beslag. Bak de tulbandjes in 20 tot 25 minuten goudbruin.
Snijd de cherrytomaatjes (10 stuks) en de mozzarella (75 g) in kleine stukjes. Breng de salade op smaak met de basilicum (1 handje), olijfolie en wat peper en zout.
Serveer de salade in het midden van de tulbandjes of ernaast.