🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.
Kneed van de bakmix (1 pak Koopmans Hartige taart), de boter (50 g) en het handwarme water (50 ml) een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt 15 minuten rusten.
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C ).
Snijd de kipfilet (200 g) in mini-dobbelsteentjes. Pel de ui (1) en de lente-uitjes (3 stuks) en snipper deze. Bak de kipfilet met de ui 3 minuten in de olijfolie. Voeg peper, zout en paprikapoeder (1 tl) toe. Rasp of schaaf de koolrabi (1 stukje) grof. Meng deze met de peterselie (2 el) door het kipmengsel. Vet de bakvormpjes in. Bekleed de vormpjes met een dun laagje deeg en verdeel de vulling erover.
Klop de eieren (3 stuks) en de melk (150 ml) schuimig, voeg de sauspoeder (uit 1 pak Koopmans Hartige taart) toe. Mix met mixer met garden tot een luchtig mengsel.
Spatel ¾ deel van de geraspte kaas door de saus.
Plaats de bakvormpjes met deeglapjes op de bakplaat en giet over ieder gevuld taartje wat saus. Verdeel de rest van de geraspte kaas eroverheen.
Bak de taartjes iets onder het midden van de oven gaar en goudbruin.