Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Hartige taartjes met kip en pittige kaas

Lekker als lunch, bij de borrel of als maaltijd. Hartige taartjes gevuld met kip en pittige kaas.

Bereiden

15 min

Baktijd

35 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

6 taartjes

Hartige taartjesdeeg maken

Elektrisch 200 °C / Hetelucht 180 °C

  1. Stap 1

    • 1 pak Koopmans Hartige taart

    • 50 g boter

    • 50 ml water (handwarm)

    Kneed van de bakmix, de boter en het handwarme water een soepel deeg.

  2. Stap 2

    Laat het deeg afgedekt 15 minuten rusten. Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.

Kip en pittige kaasvulling maken

  1. Stap 3

    • 200 g kipfilet

    Snijd de kipfilet in mini-dobbelsteentjes.

  2. Stap 4

    • 3 lente-uitjes

    • 1 ui

    Pel de ui en de lente-uitjes en snipper deze.

  3. Stap 5

    • 1 tl paprikapoeder

    • Snufje peper

    • Snufje zout

    Bak de kipfilet met de ui 3 minuten in de olijfolie. Voeg peper, zout en paprikapoeder toe.

  4. Stap 6

    • 1 stukje koolrabi

    • 2 el peterselie

    Rasp of schaaf de koolrabi grof. Meng deze met de peterselie door het kipmengsel.

  5. Stap 7

    • 3 eieren

    • 150 ml melk

    Vet de bakvormpjes in. Bekleed de vormpjes met een dun laagje deeg en verdeel de vulling erover. Klop de eieren en de melk schuimig, voeg de sauspoeder toe. Mix met mixer met garden tot een luchtig mengsel.

Hartige taartjes bakken

  1. Stap 8

    • 100 g geraspte kaas (belegen)

    Spatel ¾ deel van de kaas door de saus. Plaats de bakvormpjes met deeglapjes op de bakplaat en giet over ieder gevuld taartje wat saus. Verdeel de rest van de kaas eroverheen. Bak de taartjes iets onder het midden van de oven gaar en goudbruin.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.