Hartige taart geef je een heerlijke twist met deze speciale smaakcombinatie van romige avocado met knapperige spekjes en mozzarella.
20 min
35 min
Gemiddeld
10-12 taartpunten
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
Leg een bakpapier op de bodem van de springvorm en klik de rand vast. Vet de randen in met wat boter of een bakspray.
1 pak Koopmans Hartige taart
50 g roomboter
50 ml water
Doe het zakje bodemmix met de boter en het water in een beslagkom. Kneed het geheel met deeghaken en eventueel met de handen tot een soepel hartige taartdeeg. Laat het hartige taartdeeg in de kom afgedekt met huishoudfolie 10 minuten rusten bij kamertemperatuur.
Bekleed de ingevette springvorm met het hartige taart deeg.
3 eieren
150 ml melk
Doe de melk, eieren en de inhoud van het zakje sausmix (uit de verpakking voor Hartige Taartmix) in een hoge beslagkom of maatbeker.
Mix vervolgens alle ingrediënten in 1 minuut met een mixer met garden op de hoogste snelheid zodat je een gladde saus krijgt.
1 avocado (geschild en in stukjes)
10 plakjes onbijtspek (uitgebakken)
1 bol mozzarella (in blokjes)
Peper
Zout
Leg de blokjes avocado, de uitgebakken stukjes spek en stukjes mozzarella op het hartige taartdeeg in de springvorm. Voeg eventueel naar smaak nog wat peper en zout toe.
Schenk de saus over de vulling en bak de hartige taart in 30 tot 40 minuten gaar en goudbruin.