Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Hartige taart met spekjes en avocado

Hartige taart geef je een heerlijke twist met deze speciale smaakcombinatie van romige avocado met knapperige spekjes en mozzarella.

Bereiden

20 min

Baktijd

35 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10-12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Leg een bakpapier op de bodem van de springvorm en klik de rand vast. Vet de randen in met wat boter of een bakspray.

Hartige taartbodem maken

  1. Stap 3

    • 1 pak Koopmans Hartige taart

    • 50 g roomboter

    • 50 ml water

    Doe het zakje bodemmix met de boter en het water in een beslagkom. Kneed het geheel met deeghaken en eventueel met de handen tot een soepel hartige taartdeeg. Laat het hartige taartdeeg in de kom afgedekt met huishoudfolie 10 minuten rusten bij kamertemperatuur.

  2. Stap 4

    Bekleed de ingevette springvorm met het hartige taart deeg.

Taartvulling en bakken

  1. Stap 5

    • 3 eieren

    • 150 ml melk

    Doe de melk, eieren en de inhoud van het zakje sausmix (uit de verpakking voor Hartige Taartmix) in een hoge beslagkom of maatbeker.

  2. Stap 6

    Mix vervolgens alle ingrediënten in 1 minuut met een mixer met garden op de hoogste snelheid zodat je een gladde saus krijgt.

  3. Stap 7

    • 1 avocado (geschild en in stukjes)

    • 10 plakjes onbijtspek (uitgebakken)

    • 1 bol mozzarella (in blokjes)

    • Peper

    • Zout

    Leg de blokjes avocado, de uitgebakken stukjes spek en stukjes mozzarella op het hartige taartdeeg in de springvorm. Voeg eventueel naar smaak nog wat peper en zout toe.

  4. Stap 8

    Schenk de saus over de vulling en bak de hartige taart in 30 tot 40 minuten gaar en goudbruin.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.