Simpel, maar zooo lekker! De combinatie van romige ricotta met zoute pancetta is er een die je moet proberen.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (Elektrisch 200°C / Hetelucht 180°C). Vet de bakvorm in met wat olie of boter.
Doe de bodemmix (1 pak), boter (50 g) en water (50 ml) in een beslagkom en kneed het geheel met deeghaken tot een soepel hartige taart deeg.
Laat het deeg in de kom afgedekt met plastic, 10 minuten staan.
Bekleed de ingevette vorm met een dun laagje deeg.
Doe de melk (150 ml), eieren (3 stuks), sausmix, ricotta 125 g, fijngesneden salie (klein bosje) en Parmezaan (100 g) in een hoge beslagkom of maatbeker.
Mix alle ingrediënten met een mixer met garden tot een glad beslag en breng op smaak met peper en zout.
Giet de saus in de vorm en leg daarop de plakjes pancetta (12 stuks, een beetje gevouwen).
Bak de hartige taart met ricotta, pancetta en salie in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin.