Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Hartige taart met ricotta, pancetta en salie

Simpel, maar zooo lekker! De combinatie van romige ricotta met zoute pancetta is er een die je moet proberen.

Bereiden

20 min

Baktijd

30 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

4 porties

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de bakvorm in met wat olie of boter.

Hartige taartdeeg maken

  1. Stap 2

    • 1 pak Koopmans Hartige taart

    • 50 g boter

    • 50 ml water

    Doe de bodemmix, boter en water in een beslagkom en kneed het geheel met deeghaken tot een soepel hartige taart deeg.

  2. Stap 3

    Laat het deeg in de kom afgedekt met plastic, 10 minuten staan.

  3. Stap 4

    Bekleed de ingevette vorm met een dun laagje deeg.

Ricotta-pancetta vulling maken

  1. Stap 5

    • 3 eieren

    • 150 ml melk

    • 100 g Parmezaanse kaas

    • 125 g ricotta

    • Salie (klein bosje)

    Doe de melk, eieren, sausmix, ricotta, fijngesneden salie en Parmezaan in een hoge beslagkom of maatbeker.

  2. Stap 6

    • Peper

    • Zout

    Mix alle ingrediënten met een mixer met garden tot een glad beslag en breng op smaak met peper en zout.

  3. Stap 7

    • 12 plakjes pancetta

    Giet de saus in de vorm en leg daarop de plakjes pancetta (een beetje gevouwen).

Hartige taart bakken

  1. Stap 8

    Bak de hartige taart met ricotta, pancetta en salie in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.