🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Hartige taart met ricotta, pancetta en salie

Hartige taart met ricotta, pancetta en salie

Dit recept is van: Danna

Danna Hartige taart met ricotta pancetta en salie
Hartige taart met ricotta, pancetta en salie
Info Benodigdheden Stappen

Simpel, maar zooo lekker! De combinatie van romige ricotta met zoute pancetta is er een die je moet proberen.

20 min. Bereidingstijd
30 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
4 Porties
Hartige taart Hartige recepten Pancetta Kaas
5
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Hartige taart
    1 Pak
    Koopmans Hartige taart
  • Boter (ongezouten roomboter)
    50 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Water
    50 ml
    Water
  • Ei
    3
    Ei
  • Melk
    150 ml
    Melk
  •  
    100 g
    Parmezaanse kaas

 

  • Ricotta
    125 g
    Ricotta
  •  
    1 Bosje
    Salie
  • Peper
    Peper
  • Zout
    Zout
  •  
    12 Plakje(s)
    Pancetta

Keukenspullen

  • Hartige taartvorm
    Hartige taartvorm
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (Elektrisch 200°C / Hetelucht 180°C). Vet de bakvorm in met wat olie of boter.

2. Hartige taartdeeg maken

Doe de bodemmix (1 pak), boter (50 g) en water (50 ml) in een beslagkom en kneed het geheel met deeghaken tot een soepel hartige taart deeg.

Laat het deeg in de kom afgedekt met plastic, 10 minuten staan.

Bekleed de ingevette vorm met een dun laagje deeg.

3. Ricotta-pancetta vulling maken

Doe de melk (150 ml), eieren (3 stuks), sausmix, ricotta 125 g, fijngesneden salie (klein bosje) en Parmezaan (100 g) in een hoge beslagkom of maatbeker.

Mix alle ingrediënten met een mixer met garden tot een glad beslag en breng op smaak met peper en zout.

Giet de saus in de vorm en leg daarop de plakjes pancetta (12 stuks, een beetje gevouwen).

4. Hartige taart bakken

Bak de hartige taart met ricotta, pancetta en salie in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.