Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Hartige taart met ricotta, pancetta en salie

Hartige taart met ricotta, pancetta en salie

Dit recept is van: Danna

  1. Danna Hartige taart met ricotta pancetta en salie
Item 1 of 1
Hartige taart met ricotta, pancetta en salie
info
Benodigdheden
Stappen

Simpel, maar zooo lekker! De combinatie van romige ricotta met zoute pancetta is er een die je moet proberen.

20 min.Bereidingstijd
30 min.Baktijd
Moeilijkheid
4Porties
Hartige taartHartige receptenPancettaKaas

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Hartige taart
    1 Pak
    Koopmans Hartige taart
  • Boter (ongezouten roomboter)
    50 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Water
    50 ml
    Water
  • Ei
    3 null
    Ei
  • Melk
    150 ml
    Melk
  •  
    100 g
    Parmezaanse kaas

 

  • Ricotta
    125 g
    Ricotta
  •  
    1 Bosje
    Salie
  • Peper
    Peper
  • Zout
    Zout
  •  
    12 Plakje(s)
    Pancetta

Keukenspullen

  • Hartige taartvorm
    Hartige taartvorm
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (Elektrisch 200°C / Hetelucht 180°C). Vet de bakvorm in met wat olie of boter.

2. Hartige taartdeeg maken

Doe de bodemmix (1 pak), boter (50 g) en water (50 ml) in een beslagkom en kneed het geheel met deeghaken tot een soepel hartige taart deeg.

Laat het deeg in de kom afgedekt met plastic, 10 minuten staan.

Bekleed de ingevette vorm met een dun laagje deeg.

3. Ricotta-pancetta vulling maken

Doe de melk (150 ml), eieren (3 stuks), sausmix, ricotta 125 g, fijngesneden salie (klein bosje) en Parmezaan (100 g) in een hoge beslagkom of maatbeker.

Mix alle ingrediënten met een mixer met garden tot een glad beslag en breng op smaak met peper en zout.

Giet de saus in de vorm en leg daarop de plakjes pancetta (12 stuks, een beetje gevouwen).

4. Hartige taart bakken

Bak de hartige taart met ricotta, pancetta en salie in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.