Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Quiche met paddenstoelen, pancetta, walnoten en roquefort

Een herfstquiche met pit. Deze hartige taart vul je met padenstoelen, zoute pancette, knapperige walnoten en pittige roquefort!

Bereiden

30 min

Baktijd

35 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

4 porties

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    • 5 plakjes Koopmans Hartige Taartdeeg (uit de vriezer)

    Laat 5 plakjes Koopmans Hartige Taartdeeg ontdooien en leg deze daarna in de ingevette quichevorm.

Quiche maken

  1. Stap 3

    • 12 plakjes pancetta

    Leg de ontdooide taartdeeg op de taartbodem en schik de pancetta er tussen.

  2. Stap 4

    • 1 doosje paddenstoelenmix

    • 120 g Roquefort

    • 30 g walnoten (grof gehakt)

    Verkruimel de Roquefort en de grofgehakte walnoten en leg deze tussen de paddestoelen.

  3. Stap 5

    • 1 ei

    • 100 ml kookroom

    • Nootmuskaat (naar smaak)

    • Peper (naar smaak)

    • Zout (naar smaak)

    Doe het ei en de room in een hoge beslagkom of maatbeker. Maak op smaak met nootmuskaat, zout en peper en mix het tot je een gladde saus krijgt.

  4. Stap 6

    Giet de saus over de quichevulling en bak de quiche in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin.

Quiche serveren

  1. Stap 7

    • Handje rucola

    • 30 g walnoten

    Als de quiche uit de oven is laat je deze een beetje afkoelen en strooi de rucola en walnoten over de hartige taart.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.