Een herfstquiche met pit. Deze hartige taart vul je met padenstoelen, zoute pancetta, knapperige walnoten en pittige roquefort!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).
Laat 5 plakjes Koopmans Hartige Taartdeeg ontdooien en leg deze daarna in de ingevette quichevorm.
Schik de pancetta (12 plakjes) over het deeg. Leg hierop de paddenstoelen. Verkruimel de Roquefort (120 g) en de grofgehakte walnoten (30 g) en leg deze tussen de paddenstoelen. De andere 30 gram walnoten bewaar je voor de decoratie. Doe het ei (1 stuk) en de kookroom (100 ml) in een hoge beslagkom of maatbeker. Maak op smaak met nootmuskaat, zout en peper en mix het tot je een gladde saus krijgt.
Giet de saus over de quichevulling en bak de quiche in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin.
Als de quiche uit de oven is, laat je deze een beetje afkoelen. Strooi de rucola (handje) en walnoten (30 g) over de hartige taart.