Hollandse boerenkool met zoete aardappel en rode curry. Een winterse hartige taart met pit.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats een rooster onder in de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).
Doe de bodemmix (1 pak), de boter (50 g) en het water (50 ml) in een hoge beslagkom.
Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten staan bij kamertemperatuur.
Bekleed een ingevette springvorm of ovenschaal met een dun laagje deeg.
Snijd twee zoete aardappels in schijfjes van dikte van een euro, en kook deze 5 minuten.
Kook de vers gesneden boerenkool (500 g) 10 minuten, en laat deze goed uitlekken.
Verhit wat olie in een koekenpan. Fruit het uitje en knoflook (1 teentje) en voeg de aardappelschijfjes en boerenkool toe. Roerbak de ingrediënten 3 minuten. Schep 100 g geraspte kaas erdoor en verdeel de vulling over de deegbodem.
Klop de melk (150 ml), eieren (3 stuks), sausmix, en rode currypasta (2 el) in een beslagkom met een mixer op hoge snelheid en verdeel over de taartvulling.
Strooi de rest van de kaas (50 g) eroverheen en bak de taart in 35-45 minuten gaar.