🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Hartige taart met boerenkool

Hartige taart met boerenkool

Dit recept is van: Hadewych

Hadewych Hartige taart met boerenkool
Hartige taart met boerenkool
Info Benodigdheden Stappen

Hollandse boerenkool met zoete aardappel en rode curry. Een winterse hartige taart met pit.

45 min. Bereidingstijd
35 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
4 Porties
Hartige taart Hartige recepten Brunch Zoete aardappel Boerenkool
0
Nog geen beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Hartige taart
    1 Pak
    Koopmans Hartige taart
  • Boter (ongezouten roomboter)
    50 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Water
    50 ml
    Water
  •  
    2 Stuk(s)
    Zoete aardappel
  •  
    500 g
    Boerenkool
  • Geraspte kaas
    150 g
    Geraspte kaas

 

  • Knoflook
    1 Teentje(s)
    Knoflook
  • Rode ui
    1
    Rode ui
  • Ei
    3
    Ei
  • Melk
    150 ml
    Melk
  •  
    2 el (eetlepels)
    Currypasta

Keukenspullen

  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats een rooster onder in de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).

2. Hartig taartdeeg maken

Doe de bodemmix (1 pak), de boter (50 g) en het water (50 ml) in een hoge beslagkom.

Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten staan bij kamertemperatuur.

Bekleed een ingevette springvorm of ovenschaal met een dun laagje deeg.

3. Boerenkool-curry vulling maken

Snijd twee zoete aardappels in schijfjes van dikte van een euro, en kook deze 5 minuten.

Kook de vers gesneden boerenkool (500 g) 10 minuten, en laat deze goed uitlekken.

Verhit wat olie in een koekenpan. Fruit het uitje en knoflook (1 teentje) en voeg de aardappelschijfjes en boerenkool toe. Roerbak de ingrediënten 3 minuten. Schep 100 g geraspte kaas erdoor en verdeel de vulling over de deegbodem.

Klop de melk (150 ml), eieren (3 stuks), sausmix, en rode currypasta (2 el) in een beslagkom met een mixer op hoge snelheid en verdeel over de taartvulling.

4. Hartige taart bakken

Strooi de rest van de kaas (50 g) eroverheen en bak de taart in 35-45 minuten gaar.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.