Hadewych

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Hartige taart met boerenkool

Hollandse boerenkool met zoete aardappel en rode curry. Een winterse hartige taart met pit.

Bereiden

45 min

Baktijd

35 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

4 porties

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 1

    Plaats een rooster onder in de oven en verwarm de oven voor.

Hartig taartdeeg maken

  1. Stap 2

    • 1 pak Koopmans Hartige taart

    • 50 g roomboter

    • 50 ml water

    Doe de bodemmix, de boter en het water in een hoge beslagkom.

  2. Stap 3

    Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten staan bij kamertemperatuur.

  3. Stap 4

    Bekleed een ingevette springvorm of ovenschaal met een dun laagje deeg.

Boerenkool-curry vulling maken

  1. Stap 5

    • 2 Zoete aardappels

    Snijd twee zoete aardappels in schijfjes van dikte van een euro, en kook deze 5 minuten.

  2. Stap 6

    • 500 g boerenkool (vers gesneden)

    Kook de boerenkool 10 minuten, en laat deze goed uitlekken.

  3. Stap 7

    • 100 g geraspte kaas

    • 1 knoflook (1 teentje)

    • 1 rode ui

    Verhit wat olie in een koekenpan. Fruit het uitje en knoflook en voeg de aardappelschijfjes en boerenkool toe. Roerbak de ingrediënten 3 minuten. Schep 100 g geraspte kaas erdoor en verdeel de vulling over de deegbodem.

  4. Stap 8

    • 3 eieren

    • 150 ml melk

    • 2 el rode currypasta

    Klop de 150 ml melk, 3 eieren, sausmix, en 2 el rode currypasta in een beslagkom met een mixer op hoge snelheid en verdeel over de taartvulling.

Hartige taart bakken

  1. Stap 9

    • 50 g geraspte kaas

    Strooi de rest van de kaas eroverheen en bak de taart in 35-45 minuten gaar.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.