Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Hartige taart met boerenkool

Hartige taart met boerenkool

Dit recept is van: Hadewych

  1. Hadewych Hartige taart met boerenkool
Item 1 of 1
Hartige taart met boerenkool
info
Benodigdheden
Stappen

Hollandse boerenkool met zoete aardappel en rode curry. Een winterse hartige taart met pit.

45 min.Bereidingstijd
35 min.Baktijd
Moeilijkheid
4Porties
Hartige taartHartige receptenBrunchZoete aardappelBoerenkool

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Hartige taart
    1 Pak
    Koopmans Hartige taart
  • Boter (ongezouten roomboter)
    50 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Water
    50 ml
    Water
  •  
    2 Stuk(s)
    Zoete aardappel
  •  
    500 g
    Boerenkool
  • Geraspte kaas
    150 g
    Geraspte kaas

 

  • Knoflook
    1 Teentje(s)
    Knoflook
  • Rode ui
    1 null
    Rode ui
  • Ei
    3 null
    Ei
  • Melk
    150 ml
    Melk
  •  
    2 el (eetlepels)
    Currypasta

Keukenspullen

  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats een rooster onder in de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).

2. Hartig taartdeeg maken

Doe de bodemmix (1 pak), de boter (50 g) en het water (50 ml) in een hoge beslagkom.

Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten staan bij kamertemperatuur.

Bekleed een ingevette springvorm of ovenschaal met een dun laagje deeg.

3. Boerenkool-curry vulling maken

Snijd twee zoete aardappels in schijfjes van dikte van een euro, en kook deze 5 minuten.

Kook de vers gesneden boerenkool (500 g) 10 minuten, en laat deze goed uitlekken.

Verhit wat olie in een koekenpan. Fruit het uitje en knoflook (1 teentje) en voeg de aardappelschijfjes en boerenkool toe. Roerbak de ingrediënten 3 minuten. Schep 100 g geraspte kaas erdoor en verdeel de vulling over de deegbodem.

Klop de melk (150 ml), eieren (3 stuks), sausmix, en rode currypasta (2 el) in een beslagkom met een mixer op hoge snelheid en verdeel over de taartvulling.

4. Hartige taart bakken

Strooi de rest van de kaas (50 g) eroverheen en bak de taart in 35-45 minuten gaar.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.