🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Shop Recepten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Sinterklaas Kerst Bakken met kinderen Kindertraktaties Oud & Nieuw Rainbow Unicorn Verjaardag Valentijn Pasen Moederdag Halloween
Recepten
Hartige taart met boerenkool

Hartige taart met boerenkool

Dit recept is van: Hadewych

Hadewych Hartige taart met boerenkool

Hartige taart met boerenkool

Info Benodigdheden Stappen

Hollandse boerenkool met zoete aardappel en rode curry. Een winterse hartige taart met pit.

45 min. Bereidingstijd
35 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
4 Porties
Hartige taart Hartig Brunch Zoete aardappel Boerenkool
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Hartige taart
    1 Pak
    Koopmans Hartige taart
  • Boter (ongezouten roomboter)
    50 g (gram)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Water
    50 g (gram)
    Water
  •  
    2 stuks
    Zoete aardappel
  •  
    500 g (gram)
    Boerenkool
  •  
    150 g (gram)
    Geraspte kaas

 

  • Knoflook
    1 Teentje(s)
    Knoflook
  • Rode ui
    1
    Rode ui
  • Ei
    3
    Ei
  • Melk
    150 g (gram)
    Melk
  •  
    2 el (eetlepels)
    Currypasta

Keukenspullen

  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bekijk in de shop

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats een rooster onder in de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).

2. Hartig taartdeeg maken

Doe de bodemmix (1 pak), de boter (50 g) en het water (50 ml) in een hoge beslagkom.

Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten staan bij kamertemperatuur.

Bekleed een ingevette springvorm of ovenschaal met een dun laagje deeg.

3. Boerenkool-curry vulling maken

Snijd twee zoete aardappels in schijfjes van dikte van een euro, en kook deze 5 minuten.

Kook de vers gesneden boerenkool (500 g) 10 minuten, en laat deze goed uitlekken.

Verhit wat olie in een koekenpan. Fruit het uitje en knoflook (1 teentje) en voeg de aardappelschijfjes en boerenkool toe. Roerbak de ingrediënten 3 minuten. Schep 100 g geraspte kaas erdoor en verdeel de vulling over de deegbodem.

Klop de melk (150 ml), eieren (3 stuks), sausmix, en rode currypasta (2 el) in een beslagkom met een mixer op hoge snelheid en verdeel over de taartvulling.

4. Hartige taart bakken

Strooi de rest van de kaas (50 g) eroverheen en bak de taart in 35-45 minuten gaar.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 


Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

Door de drukte kan je bestelling 1-2 dagen later aankomen. 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.