Een hartige taart met spinazie, gehakt, ui, knoflook, tomaten en kruiden. Lekker als lunch of als avondmaaltijd!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden en verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).
Haal de Koopmans Hartige taartdeeg (5 plakjes) van elkaar. Verwijder de folie.
Deegplakjes die je niet gebruikt doe je direct in een plastic zak terug in de vriezer.
Vet de bakvorm in. Bekleed deze met de deegplakjes.
Bak het ongekruide gehakt (300 g) onder voortdurend omscheppen even los en enigszins bruin (gebruik geen boter).
Snipper de ui (1 stuks) en snijd de tomaten (2 stuks, gepeld) in stukjes. Voeg de ui en de stukjes tomaat toe en laat het even sudderen.
Voeg naar smaak de basilicum (1 mespuntje), knoflookpoeder (1 mespuntje), oregano (1 mespuntje), paprikapoeder (1 mespuntje), verse tijm (1 mespuntje) en suiker (1 tl) toe aan het mengsel toe.
Verdeel de spinazie (200 g, gekookt) over de deegbodem en schep hierop het gehaktmengsel.
Je kunt verse spinazie prima roerbakken. Laat de spinazie wel goed uitlekken.
Klop de eieren (4 stuks) en de melk (200 ml) met wat zout (snufje) en peper (snufje) voor de saus.
Giet de saus over de vulling en strooi geraspte kaas (100 g) over de quiche. Bak de taart in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.