Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Hartige spinazietaart

Een hartige taart met spinazie, gehakt, ui, knoflook, tomaten en kruiden. Lekker als lunch of maaltijd.

Bereiden

15 min

Baktijd

40 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

4 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 200 °C / Hetelucht 180 °C

  1. Stap 1

    Plaat het rooster iets onder het midden en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    • 5 plakjes Koopmans Hartige Taartdeeg

    Vet de bakvorm in en haal de deegplakjes van elkaar. Verwijder de folie.

    Deegplakjes

    Deegplakjes die je niet gebruikt doe je direct in een plastic zak terug in de vriezer.

  3. Stap 3

    Vet de bakvorm in. Bekleed deze met de deegplakjes.

Spinazietaartvulling maken

  1. Stap 4

    • 300 g gehakt (ongekruid)

    Bak het gehakt onder voortdurend omscheppen even los en enigszins bruin (gebruik geen boter).

  2. Stap 5

    • 2 tomaat (gepeld, in stukjes)

    • 1 ui (gesnipperd)

    Voeg de ui en de stukjes tomaat toe en laat het even sudderen.

  3. Stap 6

    • Mespuntje basilicum

    • Mespuntje knoflookpoeder

    • Mespuntje oregano

    • Mespuntje paprikapoeder

    • Mespuntje verse tijm

    • 1 tl suiker

    Voeg naar smaak de kruiden en suiker aan het mengsel toe.

  4. Stap 7

    • 200 g spinazie (gekookt)

    Verdeel de spinazie over de deegbodem en schep hierop het gehaktmengsel.

    Spinazie

    Je kunt verse spinazie prima roerbakken. Laat de spinazie wel goed uitlekken.

  5. Stap 8

    • 4 eieren

    • 200 ml melk

    • Snufje peper

    • Snufje zout

    Klop de eieren en de melk met wat zout en peper voor de saus.

Spinazietaart bakken

  1. Stap 9

    • 100 g geraspte kaas

    Giet de saus over de vulling en strooi geraspte kaas over de quiche. Bak de taart in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.