Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Hartige spinazietaart

Hartige spinazietaart

Dit recept is van: Koopmans

  1. Hartige spinazietaart
Item 1 of 1
Hartige spinazietaart
info
Benodigdheden
Stappen

Een hartige taart met spinazie, gehakt, ui, knoflook, tomaten en kruiden. Lekker als lunch of als avondmaaltijd!

15 min.Bereidingstijd
40 min.Baktijd
Moeilijkheid
4Porties
Hartige receptenHartige taartSpinazieGehaktTomatenKaas

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Hartige Taartdeeg
    5 Plakje(s)
    Koopmans Hartige Taartdeeg
  •  
    300 g
    Gehakt
  •  
    2 Stuk(s)
    Tomaat (gepeld)
  • Ui
    1 Stuk(s)
    Ui
  •  
    1 Mespuntje(s)
    Basilicum
  •  
    1 Mespuntje(s)
    Knoflookpoeder
  •  
    1 Mespuntje(s)
    Oregano
  •  
    1 Mespuntje(s)
    Paprikapoeder

 

  • Verse tijm
    1 Mespuntje(s)
    Verse tijm
  • Suiker (kristalsuiker)
    1 tl (theelepels)
    Suiker (kristalsuiker)
  •  
    200 g
    Spinazie (gekookt)
  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei
  • Melk
    200 ml
    Melk
  • Peper
    1 snufje(s)
    Peper
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Geraspte kaas
    100 g
    Geraspte kaas

Keukenspullen

  • Springvorm Ø22 cm
    Springvorm Ø22 cm
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Garde
    Garde
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden en verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).

Haal de Koopmans Hartige taartdeeg (5 plakjes) van elkaar. Verwijder de folie.

Deegplakjes

Deegplakjes die je niet gebruikt doe je direct in een plastic zak terug in de vriezer.

Vet de bakvorm in. Bekleed deze met de deegplakjes.

2. Spinazietaartvulling maken

Bak het ongekruide gehakt (300 g) onder voortdurend omscheppen even los en enigszins bruin (gebruik geen boter).

Snipper de ui (1 stuks) en snijd de tomaten (2 stuks, gepeld) in stukjes. Voeg de ui en de stukjes tomaat toe en laat het even sudderen.

Voeg naar smaak de basilicum (1 mespuntje), knoflookpoeder (1 mespuntje), oregano (1 mespuntje), paprikapoeder (1 mespuntje), verse tijm (1 mespuntje) en suiker (1 tl) toe aan het mengsel toe.

Verdeel de spinazie (200 g, gekookt) over de deegbodem en schep hierop het gehaktmengsel.

Spinazie

Je kunt verse spinazie prima roerbakken. Laat de spinazie wel goed uitlekken.

Klop de eieren (4 stuks) en de melk (200 ml) met wat zout (snufje) en peper (snufje) voor de saus.

3. Spinazietaart bakken

Giet de saus over de vulling en strooi geraspte kaas (100 g) over de quiche. Bak de taart in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.