Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Hartige Sinterklaas banketletter

Hartige Sinterklaas banketletter

Dit recept is van: Janneke

  1. Hartige Sinterklaas banketletter
Item 1 of 1
Hartige Sinterklaas banketletter
info
Benodigdheden
Stappen
Met dit recept kan je zelf een heerlijke, hartige banketletter maken. De vulling van de banketletter bestaat uit gehakt, maar je kan dit natuurlijk ook vervangen voor een vegetarische variant.
15 min.Bereidingstijd
35 min.Bak- of opstijftijd
Tips & Tricks
Je kunt je saucijzenbanketletter eventueel al een dag voor pakjesavond bakken. Stop het nadat het is afgekoeld, afgedekt in de koelkast. Verwarm vlak voor het serveren op in de oven op 150°C. Lastig om de letter mooi te vormen? Schrijf in spiegelbeeld een letter op het bakpapier en draai deze om.
Hartige receptenBladerdeegBorrelhapjesThema receptenBakken met kinderenKindertraktatiesFeestdagenSinterklaas

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Pakje met 10 bladerdeegvelletjes of 1 rol koelvers bladerdeeg
  • Paneermeel
  • 1 teentje knoflook (gesneden of geperst)
  • 500 gr half-om-halfgehakt
  • 1 ei
  • 1 tl Worcestersaus

 

  • Nootmuskaat
  • Peper en zout naar smaak
  • Kerriepoeder
  • Eventueel ui (heel fijn gesneden)
  • Beetje bloem (voor op het werkblad)
  • 1 ei (losgeklopt)

Keukenspullen

  • Mengkom
  • Eventueel een koekenpan
  • Scherp mes
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Kwast
  • Rooster

Stappen

Stap: 1

Verwarm de oven voor op 210°C (boven- en onderwarmte) of 190°C (heteluchtoven).

Stap: 2

Meng het gehakt met de kruiden en specerijen, de worcestersaus, 1 ei, het paneermeel, knoflook, peper, wat zout en mogelijk de ui. Eventueel kan je een proefhamburgertje/gehaktballetje bakken in een pan om te bepalen of er extra kruiden toegevoegd moeten worden.

Stap: 3

Vorm een lange rol van het gehakt.

Stap: 4

Rol het bladerdeeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een rechthoek van 30 bij 35 centimeter. (Of rol het koelverse bladerdeeg met bakpapier en al uit.) Snijd het deeg in de lengte eenmaal doormidden. Leg de twee stukken bladerdeeg iets overlappend over elkaar, zodat er een lange smalle deeglap van ongeveer 65 centimeter ontstaat. Om de twee plakken deeg goed aan elkaar te laten plakken kun je het deeg licht bestrijken met wat water.

Stap: 5

Leg de gehaktrol op het deeg. Bestrijk één lange zijde en beide korte zijden van het deeg met een beetje losgeklopt ei. Vouw het deeg over het gehakt heen, rol de staaf een halve slag en plak de naad dicht. Doe hetzelfde bij de uiteinden. Leg de deegrol op het werkvlak met de naad naar beneden. Vorm er een mooie S van.

Stap: 6

Beboter een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de S erop en bestrijk met nog wat losgeklopt ei en plaats de bakplaat in de oven. Bak de saucijzenbroodletter in ±35 minuten goudbruin en gaar. Doe de oven de laatste 10 minuten eventueel iets lager, als het deeg te bruin dreigt te worden.

Stap: 7

Laat de letter een beetje afkoelen op een rooster alvorens hem te serveren.

Over dit recept

Dit recept is van Janneke

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.