Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Hartige muffins

Ik heb de vriezer vol liggen met deze hartige muffins. Altijd een lekker hartig hapje voor op de borrelplank!

Bereiden

10 min

Baktijd

20 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12-24 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 190°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster of de bakplaat in het midden van de oven en verwarm de oven voor.

Hartig muffindeeg maken

  1. Stap 2

    • 250 g Koopmans Zelfrijzend Bakmeel

    • 200 ml melk

    • 2 eieren

    Doe in een kom zelfrijzend bakmeel, de melk en het ei en meng dit goed door elkaar.

  2. Stap 3

    • 60 g olijven (kalamata)

    • 100 g gorgonzola (piccante)

    • 2 takjes rozemarijn

    Voeg dan de olijven, gorgonzola en rozemarijn toe en roer dit goed door.

  3. Stap 4

    Vet het muffinblik in met een beetje boter, olijfolie of een bakspray. Vul vervolgens de vormpjes voor 3/4 met het hartig muffinbeslag.

    12 kleine of 24 grote muffins

    Je kunt een mini-muffinbakblik gebruiken voor ongeveer 24 hartige muffins. Met een normaal muffinbakblik bereid je zo'n 12 stuks.

Hartige muffinhapjes bakken

  1. Stap 5

    Plaats het muffinblik ongeveer 15 (kleine) tot 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze gaar en een beetje bruin zijn geworden.

    Check met een prikker

    Check even met een prikker, als deze er droog uitkomt zijn de muffins gaar.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.