Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Hartige muffins

Hartige muffins

Dit recept is van: Danna

  1. hartige hapjes
Item 1 of 1
Hartige muffins
info
Benodigdheden
Stappen

Ik heb de vriezer vol liggen met deze hartige muffins. Altijd een lekker hartig hapje voor op de borrelplank!

10 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
12-24Porties
Hartige receptenMuffinsHapjesGorgonzolaOlijvenBorrelhapjes

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Zelfrijzend Bakmeel
    250 g
    Koopmans Zelfrijzend Bakmeel
  • Melk
    200 ml
    Melk
  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei
  •  
    60 g
    Olijven (kalamata)
  •  
    100 g
    Gorgonzola (piccante)
  • Rozemarijn
    2 takje(s)
    Rozemarijn

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Muffin bakvorm
    Muffin bakvorm
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster of de bakplaat in het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 190°C).

2. Hartig muffindeeg maken

Doe in een kom Koopmans Zelfrijzend Bakmeel (250 g), de melk (200 ml) en de eieren (2 stuks) en meng dit goed door elkaar. Voeg dan de olijven (60 g), gorgonzola (100 g) en rozemarijn (2 takjes) toe en roer dit goed door. Vet het muffinblik in met een beetje boter, olijfolie of een bakspray. Vul vervolgens de vormpjes voor driekwart met het hartig muffinbeslag.

3. Hartige muffinhapjes bakken

Plaats het muffinblik ongeveer 15 (kleine) tot 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze gaar en een beetje bruin zijn geworden.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.