Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Hartige kerstkrans

Hartige kerstkrans

Dit recept is van: Annet

  1. Hartige kerstkrans
Item 1 of 1
Hartige kerstkrans
info
Benodigdheden
Stappen

Geniet van een heerlijke hartige Kerstkrans, bereid met gehakt, ui, champignons en wortel, omhuld in heerlijk knapperig bladerdeeg. Een verrukkelijke traktatie voor de feestdagen! Dit kerstrecept is perfect als je op zoek bent naar een snel en eenvoudig hoofdgerecht. Je kunt zelfs het gehakt van tevoren bereiden. Op de avond zelf hoef je alleen nog de kerstkrans af te bakken en dan kan het genieten beginnen!

25 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
4-6Porties
Tip

Voeg de gehaktvulling met zo min mogelijk vocht toe aan het bladerdeeg. Hiermee behoud je de heerlijke knapperigheid van je kerstkrans!

BladerdeegHartige receptenOud & NieuwKerst

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    200 g (gram)
    Gehakt (half om half)
  • Olijfolie
    2 el (eetlepels)
    Olijfolie
  •  
    1 null
    Winterpeen
  • Ui
    1 null
    Ui

 

  • Champignon (kastanje)
    250 g (gram)
    Champignon (kastanje)
  •  
    1.5 el (eetlepels)
    Provençaalse kruiden
  • Peper & zout
    Peper & zout

Keukenspullen

  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Koekenpan
    Koekenpan
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Uitsteekvormpje ster
    Uitsteekvormpje ster

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Bereiding

Neem de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor: 200 graden (hete lucht) 220 graden (elektrische oven) stand 4 (gasoven). Bekleed de bakplaat met bakpapier.

2. Hartige kerstkrans maken

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en bestrijk de zijkanten van de springvorm met boter of gebruik bakspray, en bestuif met bloem.

Laat het bladerdeeg iets ontdooien op het werkblad. Rol 8 plakjes bladerdeeg op elkaar, bestuif het met bloem en rol deze uit tot een cirkel met een diameter van ongeveer 30-35 cm.

Plaats de uitgerolde cirkel bladerdeeg voorzichtig over de springvorm, laat het deeg in de vorm zakken en druk het voorzichtig in de hoeken.

Verspreid de vulling gelijkmatig over het bladerdeeg, laat hierbij het midden van de ring vrij.

Snijd in het midden een ster en snijd indien nodig de zijkanten recht af.

Bestrijk de krans met ei.

Steek uit de overige bladerdeegblaadjes sterren of andere kerstvormpjes en bestrijk deze met ei.

Bak de extra sterren mee en leg ze gezellig naast de kerstkrans voor een extra feestelijke touch.

3. Hartige kerstkrans bakken

Bak de kerstkrans in 20-25 minuten goudbruin.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.