Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Harry Potter taart met wittechocolade

Harry Potter taart met wittechocolade

Dit recept is van: YvonBom

  1. Harry Potter taart met wittechocolade
Item 1 of 1
Harry Potter taart met wittechocolade
info
Benodigdheden
Stappen
Heerlijke luchtige biscuit met vulling van witte chocolade. En als kers op de taart: Dobby gemaakt van fondant
100 min.Bereidingstijd
30 min.Bak- of opstijftijd
Tips & Tricks
Geduld en neem de tijd voor deze taart. Maar de reacties zijn het dubbel waard. Mijn dochtertje is Harry Potter fan en vond deze taart helemaal geweldig!
Thema receptenVerjaardagZoete receptenTaartBiscuittaart

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 1 pak dr Oetker biscuit
  • 5 eieren
  • 50 ml melk
  • Roomboter
  • Melk
  • 3 zakjes Botercreme poeder

 

  • 2 eetlepels Smaakpasta witte chocolade
  • 100 gramWitte chocolade
  • 1x Rolfondant wit
  • 1x Rolfondant huidskleur
  • 1 doos Bonbons zeebanket
  • 1 rol biscuit

Keukenspullen

  • Springvorm
  • Mixer
  • Weegschaal

Stappen

Stap: 1

Eerst gaan we de biscuit maken: Oven voorverwarmen op Biscuitmix, eieren en water in beslagkom. Rustige stand mixen. Daarna 10 minuten op de hoogste stand mixen. Springvorm bekleden met bakpapier. Randen invetten met bakspray. Springvorm vullen met beslag. In het midden van de oven zetten, 30-35 minuten bakken. Als de biscuit gaar is uit de oven halen en af laten koelen.

Stap: 2

Roomboter op kamertemperatuur in een beslagkom doen. Dit vervolgens glad mixen. Het poeder van de botercreme toevoegen samen met de melk. Lage stand mixen. Zorg dat het helemaal glad is gemixt. Smaakpasta witte chocolade toevoegen. Chocoladereep in kleine stukje snijden.

Stap: 3

Taart in lage snijden (zoveel je maar wilt) Vullen met witte chocolade botercreme en stukjes chocolade. Taart afsmeren met botercreme

Stap: 4

Bisquits helemaal verpulveren, doe dit in een zak en rol er met een deegroller over. De taart decoreren met de koekkruimels, zo krijg je een zandefffect.

Stap: 5

Van de rolfondant maak je Dobby. Begin met de benen, laat deze over de taartrand hangen. Zet daar een rompje bovenop en plaats de armen zijwaarts van de romp. Maak het hoofd van Dobby en plaats deze op de romp.

Stap: 6

Taart decoreren met de zeebanket bonbons. Eet smakelijk!

Over dit recept

Dit recept is van YvonBom

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.