Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Halloween vingers

Fingerfood voor halloween? Denk eens aan deze akelig lekkere vingerkoekjes. Tot bloedens toe gedecoreerd!

Bereiden

40 min

Baktijd

20 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

25-30 traktaties

Maak een koekjesdeeg

Elektrisch 160°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    • 350 g bloem

    • ¾ zakje Dr. Oetker Backin

    • Snufje zout

    Zeef het bloem en meng dit met de backin en het zout.

  2. Stap 2

    • 225 g boter (zacht, op kamertemperatuur)

    • 125 g suiker

    • 1 ei

    • ½ tl Dr. Oetker Amandel Aroma

    • ½ tl Dr. Oetker Vanille Aroma

    Voeg boter, suiker, ei en wat amandel- en vanille-aroma toe en mix alles met de mixer.

  3. Stap 3

    Zet het deeg 30 minuten afgedekt in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor en bekleed de bakplaat of bakplaten met bakpapier.

Deegvingers maken

  1. Stap 4

    Verdeel het deeg in maximaal 30 ongeveer gelijke stukken en maak hier rolletjes van. Boetseer elk rolletje in de vorm van een vinger. Maak zowel dikke vingers als lange vingers, klein en groot. Dit geeft het leukste effect. Druk tot slot een garneeramandel als nagel aan het uiteinde.

  2. Stap 5

    Maak met een scherp mesje sneetjes in de vinger, zoals huidplooien.

  3. Stap 6

    • 1 zakje Dr. Oetker Garneeramandelen

    Plaats de bakplaat in de oven. Bak de vingers in ongeveer 20 tot 25 minuten goudbruin.

Vingers decoreren

  1. Stap 7

    Laat de vingers nadat ze uit de oven zijn, eerst goed afkoelen.

  2. Stap 8

    • Dr. Oetker Kleurstoffen (of een rode Dr. Oetker decoratiestift)

    Haal voorzichtig de amandel van uiteinde. Druppel wat rode voedingskleurstof in de holte en druk de amandel terug. Zo loopt het bloed over de vinger en krijg je een akeliger effect.

    Bloedvingers

    In plaats van rode kleurstof kun je ook een rode decoratiestift gebruiken. Hiermee blijft de nagel na het terugplaatsen nog beter of zijn plaats.

  3. Stap 9

    Brrrrrrr!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.