Fingerfood voor halloween? Denk eens aan deze akelig lekkere vingerkoekjes. Tot bloedens toe gedecoreerd!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Zeef het bloem (350 g) en meng dit met de backin (0,75 zakje Dr. Oetker Backin) en het zout (snufje).
Voeg boter (225 g), suiker (125 g), ei (1 stuks) en wat amandel- en vanille-aroma (2x 0,5 tl) toe en mix alles met de mixer.
Zet het deeg 30 minuten afgedekt in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 160°C) en bekleed de bakplaat of bakplaten met bakpapier.
Verdeel het deeg in maximaal 30 ongeveer gelijke stukken en maak hier rolletjes van. Boetseer elk rolletje in de vorm van een vinger. Maak zowel dikke vingers als lange vingers, klein en groot. Dit geeft het leukste effect. Druk tot slot een garneeramandel (1 zakje Dr. Oetker Garneeramandelen) als nagel aan het uiteinde.
Maak met een scherp mesje sneetjes in de vinger, zoals huidplooien.
Plaats de bakplaat in de oven. Bak de vingers in ongeveer 20 tot 25 minuten goudbruin. Laat de vingers nadat ze uit de oven zijn, eerst goed afkoelen.
Haal voorzichtig de amandel van uiteinde. Druppel wat rode kleurstof (Dr. Oetker Kleurstoffen) in de holte en druk de amandel terug. Zo loopt het bloed over de vinger en krijg je een akeliger effect. Brrrrrrr!
In plaats van rode kleurstof kun je ook een rode decoratiestift gebruiken. Hiermee blijft de nagel na het terugplaatsen nog beter of zijn plaats.