Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Halloween vingers

Halloween vingers

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. Halloweenvingers 2600px
Item 1 of 1
Halloween vingers
info
Benodigdheden
Stappen

Fingerfood voor halloween? Denk eens aan deze akelig lekkere vingerkoekjes. Tot bloedens toe gedecoreerd!

40 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
25-30Porties
HalloweenKoekjesNotenAmandelenThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    350 g
    Bloem
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    0.75 Zakje(s)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Boter (zacht)
    225 g
    Boter (zacht)
  • Suiker (fijne)
    125 g
    Suiker (fijne)

 

  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei
  • Amandel aroma (Dr. Oetker)
    0.5 tl (theelepels)
    Amandel aroma (Dr. Oetker)
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    0.5 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
  • Garneeramandelen (Dr. Oetker)
    1 Zakje(s)
    Garneeramandelen (Dr. Oetker)
  • Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)

Keukenspullen

  • Zeefje
    Zeefje
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Bakplaat
    2 Stuk(s)
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Koekjesdeeg maken

Zeef het bloem (350 g) en meng dit met de backin (0,75 zakje Dr. Oetker Backin) en het zout (snufje).

Voeg boter (225 g), suiker (125 g), ei (1 stuks) en wat amandel- en vanille-aroma (2x 0,5 tl) toe en mix alles met de mixer.

Zet het deeg 30 minuten afgedekt in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 160°C) en bekleed de bakplaat of bakplaten met bakpapier.

2. Deegvingers maken

Verdeel het deeg in maximaal 30 ongeveer gelijke stukken en maak hier rolletjes van. Boetseer elk rolletje in de vorm van een vinger. Maak zowel dikke vingers als lange vingers, klein en groot. Dit geeft het leukste effect. Druk tot slot een garneeramandel (1 zakje Dr. Oetker Garneeramandelen) als nagel aan het uiteinde.

Maak met een scherp mesje sneetjes in de vinger, zoals huidplooien.

Plaats de bakplaat in de oven. Bak de vingers in ongeveer 20 tot 25 minuten goudbruin. Laat de vingers nadat ze uit de oven zijn, eerst goed afkoelen.

Haal voorzichtig de amandel van uiteinde. Druppel wat rode kleurstof (Dr. Oetker Kleurstoffen) in de holte en druk de amandel terug. Zo loopt het bloed over de vinger en krijg je een akeliger effect. Brrrrrrr!

Bloedvingers

In plaats van rode kleurstof kun je ook een rode decoratiestift gebruiken. Hiermee blijft de nagel na het terugplaatsen nog beter of zijn plaats.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.