🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Halloween vingers

Halloween vingers

Dit recept is van: Bakken.nl

Halloweenvingers 2600px
Halloween vingers
Info Benodigdheden Stappen

Fingerfood voor halloween? Denk eens aan deze akelig lekkere vingerkoekjes. Tot bloedens toe gedecoreerd!

40 min. Bereidingstijd
20 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
25-30 Porties
Halloween Koekjes Noten Amandelen Thema recepten

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    350 g
    Bloem
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    0.75 Zakje(s)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Boter (zacht)
    225 g
    Boter (zacht)
  • Suiker (fijne)
    125 g
    Suiker (fijne)

 

  • Ei
    1 stuk(s)
    Ei
  • Amandel aroma (Dr. Oetker)
    0.5 tl (theelepels)
    Amandel aroma (Dr. Oetker)
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    0.5 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
  • Garneeramandelen (Dr. Oetker)
    1 Zakje(s)
    Garneeramandelen (Dr. Oetker)
  • Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)

Keukenspullen

  • Zeefje
    Zeefje
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
  • Bakplaat
    2 stuk(s)
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier

Stappen

1. Koekjesdeeg maken

Zeef het bloem (350 g) en meng dit met de backin (0,75 zakje Dr. Oetker Backin) en het zout (snufje).

Voeg boter (225 g), suiker (125 g), ei (1 stuks) en wat amandel- en vanille-aroma (2x 0,5 tl) toe en mix alles met de mixer.

Zet het deeg 30 minuten afgedekt in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 160°C) en bekleed de bakplaat of bakplaten met bakpapier.

2. Deegvingers maken

Verdeel het deeg in maximaal 30 ongeveer gelijke stukken en maak hier rolletjes van. Boetseer elk rolletje in de vorm van een vinger. Maak zowel dikke vingers als lange vingers, klein en groot. Dit geeft het leukste effect. Druk tot slot een garneeramandel (1 zakje Dr. Oetker Garneeramandelen) als nagel aan het uiteinde.

Maak met een scherp mesje sneetjes in de vinger, zoals huidplooien.

Plaats de bakplaat in de oven. Bak de vingers in ongeveer 20 tot 25 minuten goudbruin. Laat de vingers nadat ze uit de oven zijn, eerst goed afkoelen.

Haal voorzichtig de amandel van uiteinde. Druppel wat rode kleurstof (Dr. Oetker Kleurstoffen) in de holte en druk de amandel terug. Zo loopt het bloed over de vinger en krijg je een akeliger effect. Brrrrrrr!

Bloedvingers

In plaats van rode kleurstof kun je ook een rode decoratiestift gebruiken. Hiermee blijft de nagel na het terugplaatsen nog beter of zijn plaats.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.