Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Halloween taart

Van kwarktaart maak je deze griezelige pumpkin face. Gaaf en eenvoudig!

Bereiden

20 min

Baktijd

150 min

Opstijftijd

Eenvoudig

Aantal

10-12 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

Taartbodem bereiden

  1. Stap 2

    • 60 g boter

    Smelt 60 gram boter in een pannetje.

  2. Stap 3

    • Pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel

    Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

  3. Stap 4

    Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van de lepel.

Taart bereiden

  1. Stap 5

    • 500 g magere kwark

    • 400 ml sinaasappelsap

    • 250 ml slagroom

    Doe de sinaasappelsap (op kamertemperatuur 10-20ºC), de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.

  2. Stap 6

    Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand 2½ minuut tot een luchtige massa.

  3. Stap 7

    Schenk het taartmengsel over de bodem.

  4. Stap 8

    Laat de taart ten minste 2 1/2 uur opstijven in de koelkast.

Versieren

  1. Stap 9

    • Dr. Oetker Chocofantasie

    Haal de taart vlak voor het serveren uit de koelkast. Maak van de chococrispies uit de chocofantasie een pompoengezicht op de taart. Maak het gezicht zo eng als je zelf wil! Teken met de chocoladesaus wat pompoenstrepen over de taart.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.