Van kwarktaart maak je deze griezelige pumpkin face. Gaaf en eenvoudig!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix (van 1 Pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel ) door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van de lepel.
Doe de sinaasappelsap (300 ml) (op kamertemperatuur 10-20ºC), de kwark (500 g) en de slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast. Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand 2½ minuut tot een luchtige massa. Schenk het taartmengsel over de bodem.
Laat de taart ten minste 2 1/2 uur opstijven in de koelkast.
Haal de taart vlak voor het serveren uit de koelkast. Maak van de chococrispies uit de chocofantasie een pompoengezicht op de taart. Maak het gezicht zo eng als je zelf wil! Teken met de chocoladesaus wat pompoenstrepen over de taart.