Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Halloween taart

Halloween taart

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. Halloweentaart
Item 1 of 1
Halloween taart
info
Benodigdheden
Stappen

Van kwarktaart maak je deze griezelige pumpkin face. Gaaf en eenvoudig!

20 min.Bereidingstijd
150 min.Baktijd
Moeilijkheid
10-12Porties
KwarkKwarktaartHalloweenSinaasappelDecorerenThema receptenFeestdagen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
    1 Pak
    Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
  • Magere kwark
    500 g
    Magere kwark
  • Sinaasappelsap
    300 ml
    Sinaasappelsap
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Dr. Oetker Chocofantasie
    Dr. Oetker Chocofantasie

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2. Taartbodem bereiden

Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix (van 1 Pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel ) door de gesmolten boter.

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van de lepel.

3. Taart bereiden

Doe de sinaasappelsap (300 ml) (op kamertemperatuur 10-20ºC), de kwark (500 g) en de slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast. Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand 2½ minuut tot een luchtige massa. Schenk het taartmengsel over de bodem.

Laat de taart ten minste 2 1/2 uur opstijven in de koelkast.

4. Versieren

Haal de taart vlak voor het serveren uit de koelkast. Maak van de chococrispies uit de chocofantasie een pompoengezicht op de taart. Maak het gezicht zo eng als je zelf wil! Teken met de chocoladesaus wat pompoenstrepen over de taart.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.