Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Grote slagroomsoes met chocoglazuur

Grote slagroomsoes met chocoglazuur

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. grote soes met chocoglazuur
Item 1 of 1
Grote slagroomsoes met chocoglazuur
info
Benodigdheden
Stappen

Een heerlijke romige slagroomsoes helemaal zelfgemaakt!

15 min.Bereidingstijd
30 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
SoezenChocoladeAardbei

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Patentbloem Kristal
    75 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Water
    100 ml
    Water
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout

 

  • Ei
    3 null
    Ei
  • Slagroom (ongezoet)
    500 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Dr. Oetker Glazuur Choco
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Choco
  • Aardbeien
    6 null
    Aardbeien

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 190°C) en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Soezendeeg maken

Doe de boter (60 g), het water (100 ml) en het zout (1 snufje) in een steelpan met een dikke bodem en breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de bloem (75 g) er met een houten spatel goed doorheen.

Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat (na ca. 1 minuut). Haal de pan van het vuur. Roer één voor één de eieren (3 stuks) door het beslag totdat ze goed zijn opgenomen.

Verdeel het soezendeeg met twee lepels in 8 gelijke hoopjes op de bakplaat; zorg voor voldoende tussenruimte omdat de soezen rijzen tijdens het bakken.

3. Soezen bakken

Bak de soezen vervolgens in het midden van de voorverwarmde oven in 30-35 minuten gaar en goudbruin. Laat de soezen goed afkoelen op een rooster.

4. Soezen decoreren

Klop ondertussen de slagroom (500 ml) in een vetvrije kom met een mixer met garden stijf.

Knip een punt uit de tweede spuitzak op ongeveer 4 cm van de punt en schep de helft van de slagroom in de zak.

Prik met een schaar een gaatje onderin de soezen en spuit de vulling erin. Verwarm de Dr. Oetker Choco Glazuur (2 zakjes) 10 minuten in een kom met heet water. Kneed ze daarna goed door.

Verwijder de kroontjes van de aardbeien (6 stuks) en snijd ze doormidden. Dip de slagroomsoezen in de choco glazuur en garneer ze met een toefje slagroom en een halve aardbei.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.