Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Grote slagroomsoes met chocoglazuur

Een heerlijke romige slagroomsoes helemaal zelfgemaakt!

Bereiden

15 min

Baktijd

30 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

12 soezen

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 190°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Soezendeeg maken

  1. Stap 2

    • 75 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • 60 g boter

    • 100 ml water

    • Snufje zout

    Doe de boter, het water en het zout in een steelpan met een dikke bodem en breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de bloem er met een houten spatel goed doorheen.

  2. Stap 3

    • 3 eieren

    Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat (na ca. 1 minuut). Haal de pan van het vuur. Roer één voor één de eieren door het beslag totdat ze goed zijn opgenomen.

  3. Stap 4

    Verdeel het soezendeeg met twee lepels in 8 gelijke hoopjes op de bakplaat; zorg voor voldoende tussenruimte omdat de soezen rijzen tijdens het bakken.

Soezen bakken

  1. Stap 5

    Bak de soezen vervolgens in het midden van de voorverwarmde oven in 30-35 minuten gaar en goudbruin. Laat de soezen goed afkoelen op een rooster.

Soezen decoreren

  1. Stap 6

    • 500 ml slagroom

    Klop ondertussen de slagroom in een vetvrije kom met een mixer met garden stijf. Knip een punt uit de tweede spuitzak op ongeveer 4 cm van de punt en schep de helft van de slagroom in de zak.

  2. Stap 7

    • 2 zakjes Dr. Oetker Glazuur Choco

    Prik met een schaar een gaatje onderin de soezen en spuit de vulling erin. Verwarm de zakjes choco glazuur volgens de aanwijzing op de verpakking in heet water.

  3. Stap 8

    • 6 aardbeien

    Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze doormidden. Dip de slagroomsoezen in de choco glazuur en garneer ze met een toefje slagroom en een halve aardbei.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.