Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Gravity taart met M&M®

Gravity taart met M&M®

Dit recept is van: Cathy

  1. MenM gravity taart
Item 1 of 1
Gravity taart met M&M®
info
Benodigdheden
Stappen

Newton heeft 't niet bedacht, maar beschreven. Wij hebben het ook niet bedacht, maar wel gebakken! Ga met deze prachtige gravity-taart en de bekende snoepjes de strijd aan met de natuurwetten.

60 min.Bereidingstijd
35 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
BiscuittaartTaartDecorerenChocoladeM&MJamBotercrème

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    50 ml
    Water
  • Boter (op kamertemperatuur)
    100 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online

 

  • Melk
    125 ml
    Melk
  • M&M's®
    400 g
    M&M's®
  • Aardbeienjam
    3 el (eetlepels)
    Aardbeienjam
  • Dr. Oetker Glazuur Choco
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Choco

Keukenspullen

  • Springvorm (Ø20 cm)
    Springvorm (Ø20 cm)
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Broodmes
    Broodmes
  • Lepel
    Lepel
  • Satéprikker
    Satéprikker
  • Bakje
    Bakje
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online
  • Rietje
    Rietje
  •  
    Watjes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

    Item 1 of 1

    1. Voorbereiden

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).

    Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met de boter of bakspray.

      Item 1 of 1

      2. Bak een biscuitbodem

      Doe de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak), de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.

      Verdeel het beslag over de springvorm en strijk glad.

      Bak de taart in 30-40 min gaar en goudbruin.

      Biscuitbodem gaar?

      Controleer met bijvoorbeeld een satéprikker aan het einde van de baktijd of de biscuitbodem voldoende gaar is. Komt de prikker er droog uit, dan kun je de bodem uit de oven halen.

      Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.

        Item 1 of 1

        3. Maak botercrème

        Klop de zachte boter (100 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad en smeuïg en zonder klontjes.

        Voeg de melk (125 ml) en de Dr. Oetker Mix voor luchtige botercrème (1 zakje) toe. Mix het geheel ca ¾ minuut met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden.

        Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

          Item 1 of 1

          4. Vullen en afsmeren

          Maak de M&M® (50 g) wat kleiner door ze in een stevige plastic zakje met een deegroller stuk te slaan. Neem 1/3e van de botercrème en voeg daar de M&M’s aan toe. Roer dit door.

          Snijd de afgekoelde taart 2 keer door, zodat je 3 taartlagen hebt. Op de onderste laag smeer je het laagje botercrème met M&M stukjes.

          Leg de middelste laag taart er weer op en verdeel hierover de aardbeienjam (3 el). Dek af met de bovenste laag.

          Smeer de taart netjes af met de overige botercrème zodat je niets meer van de cake ziet. Zet de taart in de koelkast voor een paar uur, zodat de botercrème koud wordt.

          1. MenM gravity alleen met rietje>
          Item 1 of 1

          5. Bouw je gravity-taart op

          Breng water aan de kook en giet dit in een kom. Leg vervolgens het Dr. Oetker Chocolade Glazuur (1 zakje) in de kom gedurende 10 minuten. Zorg ervoor dat het zakje onder water blijft. Haal het zakje uit het water en kneed het zakje glazuur goed door. Knip de bovenhoek van het zakje en giet het glazuur in een bakje.

          Neem de koude taart erbij. Prik de satéprikker met het rietje erom heen schuin in de taart. Plak voorzichtig met de chocolade glazuur een aantal M&M's® (350 g) aan de onderkant van het rietje op de taart. Dip de M&M’s in het glazuur of gebruik een kwastje.

          Wacht even met verder plakken tot het glazuur iets gehard is. Ondertussen kun je de taart verder versieren met de M&M’s. Af en toe plak je voorzichtig een aantal M&M’s op het rietje. De laatste 5 cm hoef je niet te beplakken.

          Vul een leeg M&M®-zakje met wat watjes (of een ander vulmiddel) zodat deze bol blijft. Als de opening te klein is, knip het zakje dan aan de achterkant open. Plak dit later weer dicht. Zet het zakje voorzichtig schuin op het rietje.

          Bakken.nl

          Over ons

          Algemene voorwaarden

          Privacybeleid

          Cookiebeleid

          Compliance

          Nieuwsbrief

          Klantenservice

          Contact

          Veelgestelde vragen

          Sociale media

          Instagram

          Facebook

          Pinterest

          © 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.