Cathy

Decoratie- en bakster van Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Gravity taart met M&M®

Newton heeft 't niet bedacht, maar beschreven. Wij hebben het ook niet bedacht, maar gebakken! Ga met deze prachtige gravity taart en de bekende snoepjes de strijd aan met de natuurwetten.

Bereiden

60 min

Baktijd

35 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met de boter of bakspray.

Bak een biscuitbodem

  1. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

    • 5 eieren

    • 50 ml water

    Doe de mix, de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.

  2. Stap 4

    Verdeel het beslag over de springvorm en strijk glad.

  3. Stap 5

    Bak de taart in 30-40 min gaar en goudbruin.

    Prik met een satéprikker in het midden van de taart. Is de prikker droog, dan is de taart gaar.

  4. Stap 6

    Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.

Maak botercrème

  1. Stap 7

    • 100 g boter (kamertemperatuur)

    Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad en smeuïg en zonder klontjes.

  2. Stap 8

    • 1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

    • 125 ml melk

    Voeg de melk en de mix voor botercrème toe. Mix het geheel ca ¾ minuut met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden.

  3. Stap 9

    Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

Vullen en afsmeren

  1. Stap 10

    • 50 g M&M's®

    Maak de M&M® wat kleiner door ze in een stevige plastic zakje met een deegroller stuk te slaan. Neem 1/3e van de botercrème en voeg daar de M&M’s aan toe. Roer dit door.

  2. Stap 11

    Snijd de afgekoelde taart 2 keer door, zodat je 3 taartlagen hebt. Op de onderste laag smeer je het laagje botercrème met M&M stukjes.

  3. Stap 12

    • 3 el aardbeienjam

    Leg de middelste laag taart er weer op en verdeel hierover de aardbeienjam. Dek af met de bovenste laag.

  4. Stap 13

    Smeer de taart netjes af met de overige botercrème zodat je niets meer van de cake ziet. Zet de taart in de koelkast voor een paar uur, zodat de botercrème koud wordt.

Bouw je gravity taart op

  1. Stap 14

    • 1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco

    Breng water aan de kook en giet dit in een kom. Leg vervolgens het zakje in de kom gedurende 10 minuten. Zorg ervoor dat het zakje onder water blijft. Haal het zakje uit het water en kneed het zakje glazuur goed door. Knip de bovenhoek van het zakje en giet het glazuur in een bakje.

  2. Stap 15

    • 350 g M&M's®

    Neem de koude taart erbij. Prik de satéprikker met het rietje erom heen schuin in de taart. Plak voorzichtig met de chocoglazuur een aantal M&M’s aan de onderkant van het rietje op de taart. Dip de M&M’s in het glazuur of gebruik een kwastje.

  3. Stap 16

    Wacht even met verder plakken tot het glazuur iets gehard is. Ondertussen kun je de taart verder versieren met de M&M’s. Af en toe plak je voorzichtig een aantal M&M’s op het rietje. De laatste 5 cm hoef je niet te beplakken.

  4. Stap 17

    Vul een leeg M&M®-zakje met wat watjes zodat deze bol blijft. Als de opening te klein is knip dan aan de achterkant open. Plak dit later weer dicht. Zet het zakje voorzichtig schuin op het rietje.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.