🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Gravity taart met M&M®

Gravity taart met M&M®

Dit recept is van: Cathy

MenM gravity taart
Gravity taart met M&M®
Info Benodigdheden Stappen

Newton heeft 't niet bedacht, maar beschreven. Wij hebben het ook niet bedacht, maar wel gebakken! Ga met deze prachtige gravity-taart en de bekende snoepjes de strijd aan met de natuurwetten.

60 min. Bereidingstijd
35 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Biscuittaart Taart Decoreren Chocolade M&M Jam Botercrème
3
60 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    50 ml
    Water
  • Boter (op kamertemperatuur)
    100 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online

 

  • Melk
    125 ml
    Melk
  • M&M's®
    400 g
    M&M's®
  • Aardbeienjam
    3 el (eetlepels)
    Aardbeienjam
  • Dr. Oetker Glazuur Choco
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Choco

Keukenspullen

  • Springvorm (Ø20 cm)
    Springvorm (Ø20 cm)
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Broodmes
    Broodmes
  • Lepel
    Lepel
  • Satéprikker
    Satéprikker
  • Bakje
    Bakje
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online
  • Rietje
    Rietje
  •  
    Watjes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).

Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met de boter of bakspray.

2. Bak een biscuitbodem

Doe de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak), de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.

Verdeel het beslag over de springvorm en strijk glad.

Bak de taart in 30-40 min gaar en goudbruin.

Biscuitbodem gaar?

Controleer met bijvoorbeeld een satéprikker aan het einde van de baktijd of de biscuitbodem voldoende gaar is. Komt de prikker er droog uit, dan kun je de bodem uit de oven halen.

Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.

3. Maak botercrème

Klop de zachte boter (100 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad en smeuïg en zonder klontjes.

Voeg de melk (125 ml) en de Dr. Oetker Mix voor luchtige botercrème (1 zakje) toe. Mix het geheel ca ¾ minuut met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden.

Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

4. Vullen en afsmeren

Maak de M&M® (50 g) wat kleiner door ze in een stevige plastic zakje met een deegroller stuk te slaan. Neem 1/3e van de botercrème en voeg daar de M&M’s aan toe. Roer dit door.

Snijd de afgekoelde taart 2 keer door, zodat je 3 taartlagen hebt. Op de onderste laag smeer je het laagje botercrème met M&M stukjes.

Leg de middelste laag taart er weer op en verdeel hierover de aardbeienjam (3 el). Dek af met de bovenste laag.

Smeer de taart netjes af met de overige botercrème zodat je niets meer van de cake ziet. Zet de taart in de koelkast voor een paar uur, zodat de botercrème koud wordt.

MenM gravity alleen met rietje

5. Bouw je gravity-taart op

Breng water aan de kook en giet dit in een kom. Leg vervolgens het Dr. Oetker Chocolade Glazuur (1 zakje) in de kom gedurende 10 minuten. Zorg ervoor dat het zakje onder water blijft. Haal het zakje uit het water en kneed het zakje glazuur goed door. Knip de bovenhoek van het zakje en giet het glazuur in een bakje.

Neem de koude taart erbij. Prik de satéprikker met het rietje erom heen schuin in de taart. Plak voorzichtig met de chocolade glazuur een aantal M&M's® (350 g) aan de onderkant van het rietje op de taart. Dip de M&M’s in het glazuur of gebruik een kwastje.

Wacht even met verder plakken tot het glazuur iets gehard is. Ondertussen kun je de taart verder versieren met de M&M’s. Af en toe plak je voorzichtig een aantal M&M’s op het rietje. De laatste 5 cm hoef je niet te beplakken.

Vul een leeg M&M®-zakje met wat watjes (of een ander vulmiddel) zodat deze bol blijft. Als de opening te klein is, knip het zakje dan aan de achterkant open. Plak dit later weer dicht. Zet het zakje voorzichtig schuin op het rietje.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.