Deze 'glitter me up'-galaxydonuts zijn echt out of space! Zo'n marmereffect krijg je door poedersuiker, citroensap en kleurstoffen te mengen. Daarin teken je met een satéprikker een marmerpatroon.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Meng in een kom de helft van de melk (250 ml) met de gist (7 g) en de suiker (3 el). Laat 10 minuten staan.
Splits twee eieren en doe de dooiers, de bloem (400 g), het zout (1 tl), de rest van de melk, het gistmengsel en de boter (40 g) erbij.
Kneed het deeg met een mixer met deeghaken zacht en soepel.
Vet een kom in met wat olie en leg het deeg erin. Dek de kom af met een theedoek en laat minstens een uur rijzen tot het in volume verdubbeld is.
Bestuif het aanrecht met bloem en rol met een deegroller het deeg uit tot een lap van 1 centimeter dik. Steek met een ronde uitsteker rondjes uit het deeg tot het op is.
Steek met het gladde spuitmondje kleine rondjes uit het midden.
Laat de donuts nog 30 minuten rijzen op een met bakpapier beklede bakplaat en dek af met een theedoek of vershoudfolie.
Als je geen ronde uitsteker hebt, kun je ook een glas van Ø8 cm gebruiken.
Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 graden.
Frituur de donuts aan beide zijden in ongeveer 2 minuten goudbruin en laat uitlekken en afkoelen op een vel keukenpapier
Meng in een kom de poedersuiker (100 g) met het citroensap (van een halve citroen) tot een gladde massa.
Druppel de kleurstoffen (1 el) erbij en maak met behulp van een satéprikker een marmerpatroon.
Doop de afgekoelde donuts op de kop in het mengsel, decoreer met de strooisels en laat uitharden.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.