Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Gibanica (pitakaas met filodeeg en witte of feta kaas)

Gibanica (pitakaas met filodeeg en witte of feta kaas)

Dit recept is van: Didi

  1. Gibanica (pitakaas met filodeeg en witte of feta kaas)
  2. Gibanica (pitakaas met filodeeg en witte of feta kaas)
  3. Gibanica (pitakaas met filodeeg en witte of feta kaas)
Item 1 of 3
Gibanica (pitakaas met filodeeg en witte of feta kaas)
info
Benodigdheden
Stappen
Het is een servisch traditioneel recept. Je kan het als ontbijt gebruik, lunch, avondeten of gewoon als een borrelhapje. Om het nog lekkerder te maken kan je het met yoghurt of crème fraîche eten
45 min.Bereidingstijd
30 min.Bak- of opstijftijd
Tips & Tricks
Serveer het met yoghurt of crème fraîche.
Hartige receptenHartige taart

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 500 gr "jufka" of filodeeg
  • 4 eiren
  • 4 dcl yogurt
  • 500 gr witte kaas of feta kaas

 

  • Thee leppel bakpoeder
  • 1 glas spa water rood
  • 2 dcl zonnebloem oil

Keukenspullen

  • Bakblik
  • Garde en lepel
  • Maatbeker

Stappen

Stap: 1

Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm het op 220 graden

Stap: 2

Nu ga je de eieren kloppen, doe er witte kaas bij en blijf prakken/ roeren tot het allemaal in kleine stukken is. Yoghurt, water, bakpoeder, olie en zout erbij. Nu alles goed doorroeren

Stap: 3

Nu pak je een bakblik en je bedekt heel de bakblik met deeg. De deeg hoort gekreukeld erin. Dan doe je een laagje vulling erin verspreid en zo om en om. Deeg/vulling/deeg/vulling etc totdat het op is.

Stap: 4

Nu alles gedaan is gaat het de oven in. De eerste 15 minuten bak je het op 220 graden. Na 15 minuten mag de oven op 180 graden voor ongeveer 15/20 minuten. Totdat het gerecht een goudbruine kleur heeft.

Stap: 5

Voordat je het gerecht gaat snijden laat je het even goed afkoelen. Daarna kan je het serveren met yoghurt of crème fraîche.

Over dit recept

Dit recept is van Didi

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.