Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Gerezen tulband met krenten, rozijnen en cranberry's

Gerezen tulband met krenten, rozijnen en cranberry's

Dit recept is van: 3006-2005

  1. Gerezen tulband met krenten, rozijnen en cranberry's
Item 1 of 1
Gerezen tulband met krenten, rozijnen en cranberry's
info
Benodigdheden
Stappen
Dit is een heerlijk rijk gevuld brood met krenten, rozijnen en cranberry's die je overal bij kan eten en lekker kan delen met de familie
70 min.Bereidingstijd
35 min.Bak- of opstijftijd
Tips & Tricks
vulling zo kort mogelijk er doorheen draaien
Thema receptenWinterZoete receptenZoet brood

Benodigdheden

Ingrediënten

  • patentbloem 250 gram
  • gist 25 gram
  • zout 4 gram
  • suiker 12,5 gram
  • melkpoeder 12,5 gram
  • boter 25 gram

 

  • broodverbetermiddel (bvm) voor krentenbrood 12,5 gram
  • ei 25 gram
  • water 130 gram
  • gewelde krenten 137 gram
  • gewelde rozijnen 112 gram
  • cranberry's 25 gram

Keukenspullen

  • tulbandvorm
  • mixer
  • maatbeker
  • mengkom

Stappen

Stap: 1

oven voorverwarmen op 200 C hetelucht

Stap: 2

afwegen grondstoffen

Stap: 3

grondstoffen tot deeg maken 4 min langzaam 6 min snel ondertussen tulband vorm smeren met boter en amandelschaafsel er in strooien

Stap: 4

10 min rijzen

Stap: 5

deegstuk opbollen gat in het midden van de bol maken met vinger

Stap: 6

deegstuk met de sluiting naar boven in de vorm leggen

Stap: 7

narijs 30 min

Stap: 8

bakken op baktemperatuur 200 graden (35-40 min)

Stap: 9

na het bakken zo snel mogelijk lossen op een rooster

Over dit recept

Dit recept is van 3006-2005

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.