Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Gender reveal taart

Wordt het een jongen of een meisje? Bij het zien van de roze of blauwe binnenkant na het aansnijden van deze geboorte taart, met roze en blauwe muisjes, zal iedereen het weten!

Bereiden

80 min

Baktijd

30 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 170°C

 1. Stap 1

  Verwarm de oven voor.

Biscuittaart maken

 1. Stap 2

  • 5 eieren (op kamertemperatuur)

  • 1 pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

  • 125 ml melk (koud)

  Doe de mix, de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.

 2. Stap 3

  • Dr. Oetker Kleurstoffen (roze of blauwe)

  Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.. Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad. voeg aan het einde van het mixen enkele druppels roze of blauwe kleurstof toe aan het beslag.

 3. Stap 4

  Bak de taart in 30-40 minuten gaar en goudbruin. Prik met een sateprikker in het midden van de taart is de prikker droog, dan is de taart gaar. Laat de taart vervolgens op een rooster afkolen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm. Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart goed afkoelen.

Taart vullen

 1. Stap 5

  • 100 g boter (zacht)

  • 125 ml melk

  • 1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

  Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuig en zonder klontjes. Voeg de melk en de mix voor botercreme toe.

 2. Stap 6

  Mix het geheel ca. 30 seconden met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed los komt e ndoor de creme gemengd kan worden.

 3. Stap 7

  Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercreme

 4. Stap 8

  Verdeel de botercrème in twee porties, één deel voor de vulling en één deel om de taart af te smeren. Voeg aan één van de porties enkele druppels roze of blauwe kleurstof toe. De andere portie laat je kleurloos.

 5. Stap 9

  Snijd met een taartzaag de taartbodem in 3 gelijke lagen. Haal de bovenste 2 lagen tegelijk van de onderste laag af en smeer de onderste laag in met de roze/blauwe botercrème. Leg daarna de twee bovenste lagen samen weer op de onderste laag en haal dan de bovenste laag er weer af. Bestrijk ook de middelste laag met roze/blauwe botercrème en plaats de bovenste laag er weer op. De gehele taart is nu gevuld

Decoreren

 1. Stap 10

  • 1 pak Lange vingers

  Smeer de taart helemaal af (zijkanten en bovenkant) met blanke botercrème. Plak de lange vingers tegen de zijkant van de taart. Mochten de lange vingers nu teveel aan de bovenkant uitsteken, dan kun je ze aan de onderkant met een scherp mes op maat zagen.

 2. Stap 11

  • 1 pak Dr. Oetker Rolfondant wit

  Snijd uit een plak uitgerolde witte fondant een groot vraagteken. Plak deze op de bovenkant van de taart. Maak met een mesje een lijn van boven naar beneden om de twee helften aan iedere kant van het vraagteken duidelijk te maken.

 3. Stap 12

  • Geboorte muisjes (roze)

  • Geboorte muisjes (blauw)

  Strooi aan beide kanten van het vraagteken rustig de muisjes, aan de ene kant de roze/witte en aan de andere kant de blauw/witte. Bind een mooi lint om de taart heen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.