Maak deze vrolijke en opvallende meringue schuimpjes in alle kleuren van de regenboog. Gebruik hiervoor het basisrecept voor meringue schuimpjes. Altijd al willen weten hoe je gekleurde meringue maakt? Ontdek hier hoe je dat doet!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor op 100°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Zorg ervoor dat de kom en de gardes van je mixer volledig schoon en vetvrij zijn.
Klop op lage snelheid gedurende ongeveer 1-2 minuten totdat de eiwitten schuimig zijn.
Verhoog de snelheid naar gemiddeld tot hoog. Voeg de suiker geleidelijk toe, één eetlepel tegelijk, en klop gedurende ongeveer 6-8 minuten. Het doel is om stijve pieken te vormen en het mengsel glanzend te maken.
Voeg voorzichtig de maïzena en de azijn toe aan het mengsel en klop nog even door tot alles goed gemengd is.
Steek een satéprikker in elke kleurstof en trek streepjes van boven naar beneden in de spuitzak. Houd de streepjes ongeveer 7 centimeter lang. Herhaal dit proces voor alle kleuren. Gebruik een bakkwast om de kleurstof gelijkmatig over de binnenkant van de spuitzak te verdelen.
Giet voorzichtig de bereide meringue in de spuitzak met de gekleurde streepjes.
Spuit kleine toefjes schuim op de met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de schuimpjes 1½ uur in de voorverwarmde oven.
Laat de meringues volledig afkoelen op de bakplaat voordat je ze voorzichtig verwijdert.