Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Gefrituurde champignons - borrelhapje

Ik maakte dit al sinds ik leerde koken op school, een echte klassieker bij mij thuis. Een heerlijk borrelhapje of voorgerechtje.

Bereiden

15 min

Baktijd

10 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

25 stuks

Voorbereiden

  1. Stap 1

    Verwarm de frituurolie (gebruike géén vet) tot 180 °C.

  2. Stap 2

    • 250 g champignons

    • 150 g paddenstoelenmix

    Veeg de paddenstoelen indien nodig schoon met wat keukenpapier of een zacht borsteltje.

Champignon hapje maken

  1. Stap 3

    • 2 eieren

    • Paneermeel (gekruid)

    Klop de eieren los en haal de paddenstoelen door het ei en daarna door het kruidenpaneermeel, 1 keer is genoeg.

  2. Stap 4

    Frituur de champignons en overige paddenstoelen in ongeveer 2 tot 3 minuten in de hete olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  3. Stap 5

    • Crème fraîche (eventueel)

    • Verse kruiden (eventueel)

    Serveer eventueel met een dipsausje van crème fraîche en verse kruiden.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.