Een goede bekende van die luchtig cakejes koeken met een jamvulling. Nu als complete cake bij de koffie of thee.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C ).
Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met een bakspray.
.
In plaats van bakspray kun je ook bloem gebruiken.
Klop de boter (200g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig.
Voeg het pak Koopmans Boerencake en de eieren (4 stuks) in één keer toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in een minuut tot een glad beslag. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 3 minuten tot een luchtig beslag.
Doe het beslag in de cakevorm en plaats in de oven. Bak de cake in 60 tot 70 minuten goudbruin, haal uit de oven en laat op een rooster afkoelen.
Snijd de cake in de lengte, in het midden, door en besmeer een kant met de jam (naar keuze). Leg vervolgens de andere kant er weer op. Leg de zakjes Dr. Oetker Glazuur Choco (2 stuks) in een pan of kom met heet water. Laat de chocolade voldoende smelten. Knip een hoekje van de zakjes en giet de chocoglazuur over de cake en laat hard worden. Maak mooie strepen over het chocoglazuur met de Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel.
Gebruik bijvoorbeeld aardbeien- of abrikozenjam.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.