Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Galette met rood fruit en custard

Galette met rood fruit en custard

Dit recept is van: Saakje

  1. galette met rood fruit maken
  2. galette recept
Item 1 of 2
Galette met rood fruit en custard
info
Benodigdheden
Stappen

Een perfect toetje om iedereen mee blij te maken. Eet de galette met rood fruit vooral een beetje warm. Het rode fruit gebruik je direct uit de vriezer. Zo zet je in de winter een beetje zomer op tafel! En helemaal lekker: klop de rest van de slagroom op om er bij te serveren.

15 min.Bereidingstijd
50 min.Baktijd
Moeilijkheid
Rood fruitTaartDesserts

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    150 g (gram)
    Bloem
  • Suiker (kristalsuiker)
    140 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Boter of margarine
    75 g (gram)
    Boter of margarine
  • Ei (losgeklopt)
    1 Stuk(s)
    Ei (losgeklopt)

 

  • Zout
    null snufje(s)
    Zout
  • Rood diepvries fruit
    300 g (gram)
    Rood diepvries fruit
  • Slagroom (ongezoet)
    200 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Custard (bijv. Koopmans)
    30 g (gram)
    Custard (bijv. Koopmans)

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Garde
    Garde
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven, bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor (elektrische oven 185 °C/ hetelucht 175 °C).

2. Koekdeeg bereiden

Kneed de bloem (150 g), suiker (75 g), boter (75 g), helft van het losgeklopte ei en een snufje zout tot een samenhangend deeg. Dit kan met de mixer met deeghaken, maar ook prima met de hand.

Maak er een bol van en leg deze in het midden van een vel bakpapier. Bestuif de deegroller met een beetje bloem en rol het deeg, direct op het bakpapier, uit tot een ronde plak van ongeveer Ø28 cm. De randen hoeven niet mooi strak te worden afgewerkt.

Leg het het bevroren fruit (300 g) in het midden van het deeg, houd ongeveer 5 cm rondom vrij. Vouw voorzichtig de randen van het deeg naar binnen.

3. Vulling bereiden

Meng met een garde in een mengkom de suiker (40 g) met het custardpoeder (30 g). Voeg de rest van het ei (1/2) en de ongeklopte slagroom (50 ml) toe en roer goed door totdat je geen klontjes meer hebt. Giet het mengsel over het fruit.

4. Galette bakken

Bak de galette in het midden van de oven, in ongeveer 50 minuten gaar en knapperig. Klop ondertussen de slagroom (150 ml) met de suiker (2 el) stijf en bewaar zolang in de koelkast.

Laat de galette ongeveer 10 minuten rusten op de bakplaat. Serveer ‘m het liefste warm met een schep slagroom.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.