Een perfect toetje om iedereen mee blij te maken. Eet de galette met rood fruit vooral een beetje warm. Het rode fruit gebruik je direct uit de vriezer. Zo zet je in de winter een beetje zomer op tafel! En helemaal lekker: klop de rest van de slagroom op om er bij te serveren.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Haal de bakplaat uit de oven, bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor (elektrische oven 185 °C/ hetelucht 175 °C).
Kneed de bloem (150 g), suiker (75 g), boter (75 g), helft van het losgeklopte ei en een snufje zout tot een samenhangend deeg. Dit kan met de mixer met deeghaken, maar ook prima met de hand.
Maak er een bol van en leg deze in het midden van een vel bakpapier. Bestuif de deegroller met een beetje bloem en rol het deeg, direct op het bakpapier, uit tot een ronde plak van ongeveer Ø28 cm. De randen hoeven niet mooi strak te worden afgewerkt.
Leg het het bevroren fruit (300 g) in het midden van het deeg, houd ongeveer 5 cm rondom vrij. Vouw voorzichtig de randen van het deeg naar binnen.
Meng met een garde in een mengkom de suiker (40 g) met het custardpoeder (30 g). Voeg de rest van het ei (1/2) en de ongeklopte slagroom (50 ml) toe en roer goed door totdat je geen klontjes meer hebt. Giet het mengsel over het fruit.
Bak de galette in het midden van de oven, in ongeveer 50 minuten gaar en knapperig. Klop ondertussen de slagroom (150 ml) met de suiker (2 el) stijf en bewaar zolang in de koelkast.
Laat de galette ongeveer 10 minuten rusten op de bakplaat. Serveer ‘m het liefste warm met een schep slagroom.