Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Franse chocoladetaart

Franse chocoladetaart

Dit recept is van: Reza

  1. Franse chocoladetaart
Item 1 of 1
Franse chocoladetaart
info
Benodigdheden
Stappen
Dit is een frans recept van een chocolade taart. Hij is erg smeuïg en heel lekker!
25 min.Bereidingstijd
30 min.Bak- of opstijftijd
Tips & Tricks
Vooral rustig het eiwit er aan toevoegen en verder lekker bakken!
Thema receptenBrunchHigh teaWinterVerjaardagZoete receptenTaartChocoladetaart

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 120 gr bloem
  • 200 gr chocolade (puur)
  • 4 eieren
  • 100 gr suiker

 

  • 50 ml melk
  • 50 gr bloem
  • 20 gr maïzena
  • (Poedersuiker)

Keukenspullen

  • Springvorm
  • Mixer
  • Maatbeker
  • Spatel
  • Steelpan
  • Garde
  • Beslagkom
  • (Zeef)

Stappen

Stap: 1

Plaats het rooster midden on de oven en verwarm de oven voor op 175 graden. Dan smelt je de boter en chocolade in een steelpannetje.

Stap: 2

Dan doe je in een kom4 eierdooiers(BEWAAR HET EIWIT!) en het suiker, mix te met een garde, als dit goed gemixt is kan je de gesmolten boter en chocolade er aan toevoegen en mix je die weer goed door elkaar.

Stap: 3

Voeg melk, bloem en maïzena er aan toe en mix het. Daarna mix je het eiwit er aantoe en doe dit rustig aan, mix totdat het heel luchtig is.

Stap: 4

Doe het beslag nu in de springvorm en doe het in de oven voor ongeveer 30 min op 175 garden Celsius.

Stap: 5

Als de cake klaar is laat je hem eerst even afkoelen. Als extra kan je ook wat poedersuiker over de cake heen strooien met een zeef. EETSMAKELIJK!!

Over dit recept

Dit recept is van Reza

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.